2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Tojás leves

Tojás leves

Tojás levesHozzávalók:
1.5 liter víz
2 ek. lisz
2 ek. olaj
1 tk. csemege pirospaprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 tk. őrölt fűszerkömény
8 tojás
só,
ecet


Elkészítés:

Először, megcsinálom a rántást az olajból, és a lisztből hagyom kihülni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát, a köményt. Majd felöntöm a vizzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd két darab tojást beleteszek és elkevergetem.Utána óvatosan a maradék 6tojást beleengedem,és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak! A végén egy kanál ecettel savanyítom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek