2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A népszavazás egy újabb lépés a kormányváltás felé!

A népszavazás egy újabb lépés a kormányváltás felé!

Már 25 ezer aláírást gyűjtöttek össze a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, valamint az MKKP aktivistái a múlt csütörtökön indult népszavazási kezdeményezés támogatására.

 

Az egységes ellenzék által kezdeményezett jövővédő népszavazás célja, hogy Magyarország legyen mindenkié: végre vegyük kezünkbe a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyarok megsegítését, és hogy a kormány magyarok érdekeit védje, ne pedig a fideszes kiváltságosok és Kína érdekeit!

 

Az álláskeresési járadék jelenlegi három hónapos időtartama a legalacsonyabb az EU-ban, ami azt mutatja, hogy az Orbán-kormány csak emberi erőforrásként tekint ránk, és a végletekig kizsigerel minket. A járadék kilenc hónapra emelése önmagában természetesen nem oldja meg az ország szociális gondjait, de kijelöli azt az utat, amin haladnunk kell.

 

A Fudan egyszerre külpolitikai üzenet is, ahol hitet teszünk az ország uniós tagsága mellett, egyben a fiataloknak szóló üzenet is, akiktől Orbán Viktor elvenné a még meg sem épült Diákvárost, a tanulási lehetőséget, hogy mindezeket a kínai kommunista pártnak adja.

Most bebizonyosodik, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, hogy az egységes ellenzék közös aláírásgyűjtése újra mozgósítani tudja a változást akarókat, mert a nyílt diktatúra irányába lépkedő NER egyre több ember számára válik élhetetlenné. Az ellenzéki összefogás e rendszer helyett kínál alternatívát.

 

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint fantasztikus látni, hogy milyen lelkesedéssel állnak sorba, hogy nemet mondjanak a keleti diktatúrákra, és igent a nyugati jólétre.

 

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője elmondta, hogy egymás kezéből vették ki a tollat az aláírók Gödöllőn, mert nagyon érzékenyen érinti őket, hogy három hónap alatt nem lehet munkát találni, de a gyerekeknek akkor is kell enni adni.

 

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, amíg valaki aláír, olyan elszántság látszik az arcán, amivel egyetlen hatalom sem szállhat szembe soha. Nagyon jó ezt látni!

 

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelölt szerint az előválasztás világosan megmutatta, hogy van igény a demokráciára Magyarországon, az emberek nem akarják Orbán Viktorra bízni az ország jövőjét.

 

Az MSZP által támogatott Vajda Zoltán képviselőjelölt, XVI. kerületi önkormányzati képviselő elmondta, hogy az Örs vezér téren folyamatosan jönnek aláírni. Az emberek inkább várnak 10 percet, mint újabb 4 évet!

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési frakciójának vezetője azt tapasztalta, hogy sokan vannak, akik leváltanák a hatalom embereit. Ez a népszavazás az első lépés a kormányváltás felé.

 

Bana Tibor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjelöltje az aktivisták áldozatos munkáját hangsúlyozza. Az ő segítségükkel tudják a legkisebb településekre is eljuttatni az íveket.

 

Jobbik

 

DK

 

LMP

 

MMM

 

Momentum

 

MSZP

 

Párbeszéd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…
Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben újít…