2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 431 HUF
Tojás leves

Tojás leves

Tojás levesHozzávalók:
1.5 liter víz
2 ek. lisz
2 ek. olaj
1 tk. csemege pirospaprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 tk. őrölt fűszerkömény
8 tojás
só,
ecet


Elkészítés:

Először, megcsinálom a rántást az olajból, és a lisztből hagyom kihülni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát, a köményt. Majd felöntöm a vizzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd két darab tojást beleteszek és elkevergetem.Utána óvatosan a maradék 6tojást beleengedem,és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak! A végén egy kanál ecettel savanyítom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …
Zöldborsó leves
Hozzávalók: Fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv), 2-3 db sárgarépa, vagy fagyasztott zöldség, olaj nokedlihez:2-3 tojás…
Lebbencs leves
Hozzávalók: • 20 dkg lebbencs tészta • 30 dkg krumpli • 10 dkg füstölt szalonna • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg házi kolbász • pirospap…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum