2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Trokán Anna: „Majdnem elbőgtem magam, annyira motiváló volt”

Trokán Anna: „Majdnem elbőgtem magam, annyira motiváló volt”

Sosem futottak még ennyien egyszerre a gerincsérültekért

 Rekordszámú ember mozdult meg egyszerre a Földön a Wings for Life World Run futóverseny apropójából. A jótékonysági sporteseményt 11. alkalommal rendezték meg, és világszerte 265 818 ember futott azokért, akik nem futhatnak. A gerincvelő-kutatás támogatásáért létrehozott eseményen többek közt olyan hazai hírességek is kilátogattak a Városligetbe, mint Gelencsér Timi modell és televíziós személyiség, Molnár Andi táncosnő és Trokán Anna színésznő.

 

A Wings for Life World Run futóversenye nemzetközi és magyar rekordot is felállított a regisztrálók számának tekintetében: 169 országban összesen több mint 265 ezer résztvevő futott azokért, akik nem futhatnak. Idén 11. alkalommal tartották meg a jótékonysági rendezvényt, és ezúttal több mint 8,1 millió euró értékű adomány gyűlt össze a nevezésekből. A jelentkezési díjakból befolyó összeget 100 százalékban a gerincvelő-sérülések kutatására és a sérültek gyógyítására fordítják, az erre a célra létrehozott alapítvány közel 300 projektet és megannyi klinikai vizsgálatot finanszíroz a befolyt összegek nyomán. Magyarországon május 5-én 13 órakor startoltak a futók, a közös eseményt ismét a Városligetben tartották meg, ahol neves sportolók és hírességek is megjelentek.

 

Molnár Andi táncosnő évek óta részese a Wings for Life World Run eseményének, elmondása szerint mélyen azonosul a kezdeményezéssel és a jó üggyel. „Mikor először hallottam az eseményről, megfogott a szlogenje, a »fussunk azokért, akik nem futhatnak«. Bennem és a családomban mindig megvolt a segítő szándék, a sport is az életünk része. Nem kérdés tehát, hogy az ilyen eseményekre példamutatóan és jó érzéssel ellátogassunk” – mondta Molnár Andi, aki ezúttal kutyáját is elhozta a futóversenyre, és közösen több kilométert is lekocogtak.

 

Hetedjére futotta le saját távját Gelencsér Timi, aki volt, hogy már Dominikán, Spanyolországban vagy Dubajban csatlakozott az eseményhez. Ezúttal a Városligetbe látogatott, ahol hét kilométert teljesített: „Korábban is mindig éreztem, hogy a világon több százezren egyszerre futunk, ami egy fantasztikus összefogás, de így, hogy ilyen sokan kilátogattunk a ligetbe, még inkább átéreztem milyen fontos ügyért mozdulunk meg. Ez számomra örömfutás volt. Igenis legyünk hálásak azért, hogy egészségesek vagyunk és sportolhatunk. Engem a sport feltölt, muszáj, hogy mindig mozogjak, hiszen ezáltal élek, ezáltal létezem, ezáltal vagyok motivált, úgyhogy szeretnék azoknak segíteni, akiknek sajnos ez nem adatik meg.”

 

Az eseményen mindenki a saját határait feszegeti, így a tapasztaltabbak mellett alkalmi futók és kerekesszékesek egyaránt részt vesznek. A verseny sajátosságaként létrehozott alkalmazáson különleges hanganyagok is segítenek mindenkit az akadályok leküzdésében.

 

„Rázott a hideg végig, annyira fantasztikus, ahogy az applikáció mozgássérült emberekkel készült interjúkkal és monológokkal biztatott. Majdnem elbőgtem magam, annyira motiváló volt. Erősen zárójelbe tette azt, hogy a futás miatt fáj valamim vagy meleg van” – mondta Trokán Anna színésznő, aki először futott a jótékonysági eseményen, és rögtön 12 kilométeres távot állított be magának.

 

A verseny addig tart, amíg az applikáción található követőkocsi, vagyis a „Catcher Car” utol nem éri az utolsó futót is. Idén a férfiaknál a japán Tomoya Watanabe a verseny leghosszabb távját, 70,09 kilométert futott le, míg a nőknél a lengyel Dominika Stelmach már másodjára dominálta a mezőnyt, ezúttal 55,02 kilométerrel.

A regisztráció már elindult a jövő évi eseményre. További információk az alábbi oldalon elérhetők: www.wingsforlifeworldrun.com.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…