2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Minek új, ha van jó használt is?

Tudtad, hogy a textiliparnak milyen óriási a környezetterhelése? Több energiát használ fel a divatipar, mint a repülés és a hajózás együttvéve – és emellett még 92 millió tonna textilhulladékot is termel évente. Megdöbbentő: csak Magyarországon évi 80 ezer tonna ruhát dobunk ki! 

2024-ben már nem szégyen használt ruhát hordani, sőt be kell látnunk, hogy nincs szükség újra! Éppen ezért, ha most támogatod környezetvédelmi munkánkat, megajándékozunk egy teljesen egyedi greenpeace-es secondhand pólóval!A fast fashion megjelenésével egyre gyorsabban nőtt az évente vásárolt ruhák mennyisége. Az iparág nyomott árai és reklámkampányaik nemcsak a ruhák javítását, átalakítását nem ösztönzik, de arra serkentik a fogyasztót, hogy szinte naponta új ruhákat vegyen. Azonban csupán egyetlen póló előállításához 2700 liter vizet használnak fel, ami megegyezik egy felnőtt ember 2,5 évnyi vízfogyasztásával. Növelve így a vízpazarlást, az energia- és szennyvízkibocsátást és az egyre növekvő textilhulladék mennyiségét is a világban. A fast fashion emellett többek között a műszálak, különösen a poliészter felhasználásával járul hozzá leginkább a környezetszennyezéshez, és igen jelentős az üvegházgáz kibocsátása.

Hordjuk minél hosszabb ideig a már legyártott ruhákat, javítsuk meg és kreatívan alakítsuk át őket, ha szükséges. A már kinőtt vagy hordani nem kívánt ruhadarabokat pedig cseréljük el másokkal.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek