2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania az orosz kémbotrány miatt! 

DK: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania az orosz kémbotrány miatt! 

Kiszivárgott dokumentumokból derült ki, hogy Oroszország mindent tud a magyar külügy belső titkairól. A dokumentumok bizonyítják, hogy a két éve történt kibertámadás a Külügyminisztérium informatikai rendszerre ellen – a kormány állításával ellentétben – nem, hogy megtörtént, hanem a hekkerek nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak el.

A Demokratikus Koalíció válaszokat követel a kormánytól: pontosan milyen adatokhoz fértek hozzá az orosz hekkerek? Hogyan történhetett meg mindez, és mit tettek azóta annak érdekében, hogy ne történhessen ilyen többet? A DK szerint egyetlen válasza lehet erre a kormánynak: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania! Orosz hekkerek ki-be járkálhattak a magyar külügy rendszerében, mégsem vállalta senki a felelősséget, sőt, még le is tagadták a botrányt. Ha Magyarországot sikeres támadás éri, és a magyar kormány ahelyett, hogy megvédené az országot, még el is titkolja ezt a nép elől, az egyenlő a hazaárulással. Szijjártó Péternek ezért le kell mondania! Elég volt abból, hogy a kormány kiárusított minket Oroszországnak! Ha június 9-én Orbán kisebbségbe kerül az európai parlamenti választáson, akkor mi, a DK-MSZP-Párbeszéd előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltásra.

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …