2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Etikett és protokoll mesterkurzus indul

Politikai szinten nemzetközi viszályokat, a hétköznapi életben sikertelen üzleteket és konfliktusokat okozhatnak a kínos illemtani bakik. Az apró trükkök tudatos alkalmazásával azonban akár lépéselőnybe is kerülhetünk versenytársainkkal szemben: elkápráztathatjuk ügyfeleinket, tárgyalópartnereinket vagy éppen az álláspályázatunkról döntőket.

 

Számtalan sajtóhír bizonyítja, hogy még a legelismertebb szakemberek, közéleti szereplők, politikusok is súlyos bakikat követnek el az illem terén. Heves vitákat robbantott ki még az protokoll szakértők körében is Michelle Obama rövidnadrágos megjelenése családi nyaralásakor. De példákért nem kell a tengerentúlra menni, mindenki emlékszik a botrányra, mikor a köztársasági elnök az állami kitüntetések átadásakor nem nyújtotta kezét egy díjazottnak. Legutóbb pedig az váltott ki nemzetközi konfliktust, hogy a miniszterelnök nem volt jó vendéglátó a visegrádi négyek találkozóján. Azokról a bakikról pedig még nem is esett szó, amelyek elkerülése tudatos felkészülést igényel, mint például az olykor elképesztő külföldi szokások.

A társadalmi érintkezési szabályok helyes megválasztása segíti társadalmi, üzleti érvényesülésünket. Ellenkező esetben annak akadálya, hátráltatója lesz. Léteznek írott és íratlan protokollszabályok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen egy-egy apróságnak tűnő baki is komoly pénzügyi károkat okozhat a cégnek, ronthatja üzleti jó hírét.

A kurzus célja, hogy felkészítse a résztvevőket a protokoll munkában, az üzleti, hivatali és társasági életben való önálló, tudatos és hatékony alkalmazására. A mesterkurzus fele-fele arányban előadás és gyakorlat a hallgatók aktív bevonásával. Lehetőség nyílik az elméletet gyakorlati példákon, szituációs helyzetgyakorlatokon keresztül elsajátítani, terepszemlén elemezni a történeteket egy rendezvényt követően.

 

A TEMATIKA és a MESTEREK

Elméleti bevezető –MOLNÁR GYÖRGY
(a Protokoll Szövetség elnöke, Belügyminisztérium (Kormány- vendéglátás, Kormány Vendégházak és Rezidenciák) igazgató, minisztériumi főtanácsos (1983-1999)

Európaiság – hitelesség – protokoll – Görög Ibolya

(1987 és 1999 között a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnöke)

Retorika és stílus – Aczél Petra (retorikai és kommunikációs szakértő) és Schiffer Miklós (stílustanácsadó, a Magyar Divatszövetség Elnöke)

Üzleti protokoll, tárgyalástechnika – Suha György

(1996-ban kormány-főtanácsadó, a miniszterelnök sajtótitkára
2004-től Gambia bécsi ENSZ képviselője, a Magyar Köztársaságban Akkreditált Tiszteletbeli Konzuli Testület elnöke, a Magyar ENSZ Társaság Kormányzótanácsának tagja.)

Rendezvényszervezés elméletben és gyakorlatban – Kusnyár Gábor

(protokoll és rendezvény tanácsadó, az Akadémiai Klub ügyvezető igazgatója)

A protokoll és a nemzetközi gyakorlat (diplomáciai protokoll) – Nanovfszky György

(nagykövet, közgazdász, politológus, egyetemi tanár,
1992-2005. között rendkívüli és meghatalmazott nagykövet hat országban)

Minden előadást 2 órás gyakorlati foglalkozás követ feladatokkal, helyzetelemzésekkel, szituációs gyakorlatokkal Turczi István vezetésével.

 

 

A részvétel létkérdés mindenkinek, aki emberi kapcsolatokat tart fenn munkája során. A kurzuson lehetőség nyílik az elméletet szituációs helyzetgyakorlatokon keresztül elsajátítani, terepszemlén elemezni a történeteket egy rendezvényt követően.

A Mesterkurzusok elérhetőségei, ahová további információkért fordulhat:

Postacím: Budapest, 1065. Bajcsy-Zsilinszky út 5. 1/2. emelet

Telefon: 06 1 266 7601
Mobil: 06 20 339 9044 (Farkas Zsuzsanna)

Fax: 06 1 266 7603

E-mail: zsuzsanna.farkas@dft.hu

Web: www.mesterkurzusok.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek