2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Segíteni próbálnak – 5 szobás családi házukat ajánlották fel a bajba jutott kolontáriaknak

Segíteni próbálnak – 5 szobás családi házukat ajánlották fel a bajba jutott kolontáriaknak

Üresen álló, szüleiktől megörökölt családi házukat ajánlotta fel a vörösiszap katasztrófa miatt nehéz helyzetbe került kolontáriaknak egy ózdi testvérpár. Tettüket nem a haszonszerzés, hanem a segíteni akarás vezérli. Az ötszobás ingatlan átmeneti használatáért csupán a rezsiköltségek megfizetését várják el attól a családtól, aki nem szeretne az ajkai timföldgyár közelében élni a jövőben. A vörös iszapfolyam képe október 4-e óta szinte az egész világot bejárta. Kolontárt mintegy 700 ezer köbméter, 13-as pH értékű lúgos, maró hatású vörösiszap öntötte el, amely több ember életét követelte és égési sérüléseket okozott emberen, állaton egyaránt.

– Olyan érzés volt, mintha egy filmforgatás közepébe estünk volna. Hogy ez nem is valóság – fogalmazott a testvérpár egyik tagja, Fehér Lászlóné,- az ozd.hu-nak, amikor a vörösiszap áztatta Kolontárra emlékezett. Ő és testvére, Fonó Sándorné egy héttel ezelőtt jártak a bajba jutott térségben. Segíteni mentek. Nem élelmiszercsomagot vagy tisztítószert vittek magukkal, csupán egy fényképet. Annak a lakásnak a fényképét, amit felajánlottak a katasztrófa-sújtott családok egyikének.

Az ötszobás ózdi ingatlan lehet, hogy hamarosan újra biztonságot nyújthat egy kolontári családnak. A testvérpár meghagyta nevét és elérhetőségét a bajba jutott település polgármesterénél, és azóta várják a lehetőség iránt érdeklődőket.

– Az épület jelenleg üresen áll, elég jó állapotú és gazdálkodásra alkalmas a területe, a környéke. Ott nagyon sok ember gazdálkodásból él, tehenei vannak, többféle jószág, így valamit itt is tudnának kezdeni az életükkel– emelte ki Fonó Sándorné, az egyik adományozó.

A vörösiszap katasztrófa károsultjainak javára Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete is adománygyűjtést szervez. Az OTP Bank számláján összegyűlt adományösszeget egyben fogják továbbítani a kolontáriak felé november első hetében.

Az adományokat az alábbi számlaszámra várják:
11734121-15350088-10450004

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…