2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Tudj meg mindent a fűrészgépekről, hogy jól választhass!

Tudj meg mindent a fűrészgépekről, hogy jól választhass!

Ma már számos elektromos szerszámgépet használunk a különféle munkafolyamatokhoz, akár a szakmunkákat, akár a ház körüli munkákat tekintjük, de ezek közül minden bizonnyal a fűrészgépek a legismertebbek.

Aki fűrészgépet szeretne vásárolni magának, az hamar szembesül az óriási választékkal, akár egy szaküzletből, akár egy webshopból tervezi beszerezni, ezért cikkünkben megismertetünk minden érdeklődőt ezen termékek különböző típusaival.

Melyik milyen feladathoz alkalmas, mi jellemzi a legfőbb fajtákat? Tarts velünk, ha következő munkádhoz fűrészgépre van szükséged!

A fűrészgépek leggyakoribb típusai

A fűrészgépek számos típusa abban megegyezik, hogy mind ugyanannak a műveletnek az elvégzésére alkalmas, azonban képességben, kapacitásban és alkalmazásban jelentősen különböznek. Az Elefántszerszám.hu Webáruház kínálatában különféle fűrészgépeket találsz, ha anyagok könnyű és precíz vágásához keresel könnyen kezelhető szerszámokat.

Tökéletesek valamennyi ház körüli barkácsmunkához, faanyagok, fémek, műanyagok és más anyagok vágására. Egyes típusok egyenes vágásokhoz tökéletesek, más fajták íves fűrészelésre is alkalmasak. A kézi változatok mellett számos elektromos fűrészgépet is használhatunk a munkafolyamatok megkönnyítése és meggyorsítása érdekében.

Ismerd meg a fűrészek legnépszerűbb típusait!

A fűrészeknek számos különböző típusa, különleges célokra szánt speciális kialakítású változata létezik. A megfelelő eszköz kiválasztásával biztosíthatjuk a legjobb eredményeket, ezért érdemes a leggyakoribb típusokat megismerni.

Többféle kézi fűrész közül választhatunk számos anyag precíziós vágásához vagy durva vágásokhoz, például bokrok metszéséhez vagy fák kivágásához. A motoros fűrészek használatával időt spórolhatunk, használatuk azonban jelentős veszélyeket rejt magában.

Az egyes típusok különböző méretekben és kivitelben kaphatóak, érdemes minőségi darabokat választani, hogy hosszú távon szolgáljanak, illetve bármikor kéznél legyenek.

Az elektromos fűrészek legfőbb típusai

Az egyenes vonalú vágásokhoz a körfűrész a legtökéletesebb, elsősorban faanyagok nagyon gyors és kiemelkedően precíz vágását teszi lehetővé, de megfelelő kiegészítők használatával más anyagok vágására is alkalmassá tehető.

A szablya- vagy orrfűrészt szinte minden barkácsmunkához, sokféle anyaghoz használhatjuk, gipszkarton, különböző fémtárgyak, csövek vágásához, de akár faanyaghoz is. Minden olyan helyen jól használható, ahová más eszközökkel nem férünk oda.

A dekopír- vagy szúrófűrész nélkülözhetetlen, könnyen kezelhető eszköz, amely pontos, akár íves vágások kivitelezésére is alkalmas különböző anyagok fűrészelésére.

A gyorsdaraboló valamennyi anyaghoz használható, gyors, pontos egymás utáni vágásokat tesz lehetővé.

Választás előtt gondoljuk át milyen feladatokhoz, milyen anyagokhoz és milyen gyakran szeretnénk használni, és inkább a nagyobb teljesítményű gép mellett döntsünk./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek