2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Közös felelősségünk a közlekedésbiztonság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) december 06.-án tartotta éves beszámoló ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét. Az ülésen a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős illetve abban érintett további szervek és szakemberek is. Többek között képviseltette magát a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Magyar Közút B-A-Z. Megyei Igazgatósága, a Magyar Autóklub Észak-Magyarországi Szervezete, a MÁV Zrt., a B-A-Z. Megyei Mentőszolgálat, a Megyei Polgárőr Szövetség, az Automotive Bt., valamint a Fogyatékkal Élő Emberek Társadalmi Szervezeteinek Regionális Szövetsége is.

Az éves beszámoló ülést megtisztelte jelenlétével Szádvári József r. alezredes, az Országos Baleset megelőzési Bizottság munkatársa is.

Farkas József r. ezredes főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató az MBB elnöke, Lasztóczi Péter r. alezredes a B-A-Z. MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt csaknem egy év főbb baleseti mutatóiról.

A tájékoztató során elhangzott: pozitív tendencia, hogy a személyi sérüléssel járó balesetek száma a „baleseti-csúcs”-nak számító 2005. év óta folyamatos csökkenést mutat. Sajnálatos azonban, hogy az idei év első tizenegy hónapjában – az egy évvel korábbihoz képest – a megyében valamelyest nőtt a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma. A konkrét esetek említése kapcsán kiemelték: a rendőrség fokozott figyelmet fordít a 3. sz főút bizonyos veszélyeztetett útszakaszaira.

Az ülésen elhangzott még: számos, a baleset-megelőzést szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek sikere közös érdekünk és felelősségünk.

Az ülés végén az MBB tagjai egyhangú szavazással elnökké választották Kovács Béla r. alezredest a B-A-Z. MRFK közrendvédelmi és határrendészeti osztályának vezetőjét.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és n…
Időugrás a patikában
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor négy gyógyszertárnál állapította meg, hogy gyógyszerészi szolgáltatásról szó…
A rendőrség nevében
Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendő…

További cikkek