2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Háromszáz ezer forintot adományoztunk

III. Országos Rotary Asztalitenisz Kupa Gödöllőn

A legfiatalabb versenyzőnk, Szatmári Zalán 10, a legtapasztaltabb, Kelemen József pedig 80 éves volt, a tegnap zajló, kitűnő hangulatú,- mint azt képeink is bizonyítják –  III. Országos Rotary Asztalitenisz Kupán, amelyet a Rotary Club Gödöllő szervezett, az Asztalitenisz csarnokban. Mandzákné Tarnavölgyi Judit elnök köszöntötte a résztvevőket, a Rotary Clubokat, s a versenyzőket.

Az esemény fővédnöke Varga Árpád, az elmúlt évben egy vándordíjat adományozott a legjobb csapatnak, amely egy márványból-gránitból faragott pingpong ütő volt, és a Szentes-Csongrád Rotary Club nyerte, most visszahozták, s a Rotary Club Miskolc-Tapolca vihette az idén haza. Dr. Poncsák Csaba és Balogh Tibor játszottak a klubból, s meglehetősen nehéz küzdelemben nyerték meg az arany kupát, és a vándordíjat. Ebben a kategóriában a Nagy Noémi, Nagy József, Volosin Vladimír lett az ezüst érmes, a veresegyházi csapat, Szappanos Éva és Szappanos Sándor a bronzérmes, és ugyancsak bronz érmet nyer az RC Göd csapata Bognár Viktor elnök,- leendő alkormányzónk – és Német Konrád részvételével.

Persze voltak ám profik is, akiket  a többi  résztvevővel együtt Papp Adrienn a csarnokot üzemeltető cég vezetője köszöntött, és Gulyás Vince bíró vezetett végig a versenyen.

 Aranyérem: Veresegyházi csapat Mészáros János, Sólyomvári Tamás,

 Ezüstérem: Csepel csapata: Sepka Lukasz, Sepka Katarzyna,

Bronz érem: Veresegyház csapata: Trudics Péter, Szkupi Zoltán,

Bronz érem: Szigetcsép: Kelemen József, Poó Levente,

A megérdemelt vándordíjat, érmeket, kupákat, a versenyzők az RC Gödöllő elnökségétől, tagjaitól vehették át. A vándordíjat pedig Varga Árpád fővédnöktől, aki elmondta, hogy cégük mindig boldogan támogatja az olyan eseményeket, amely a gödöllői intézményeket segíti, és a fiatalok, fogyatékosok, rászorulók életét könnyíti meg.

A versenyt megtisztelte jelenlétével dr. Gémesi György polgármester is, aki a megnyitón megköszönte a Rotary csapatnak, hogy negyedik éve, nagyon sokat dolgozik azért, hogy az itt lakók, a diákok többet mozogjanak, sportoljanak, hogy a rendezvényeikből származó bevételt mindig nemes célra fordítják, hogy támogatják, segítik az arra rászorulókat, és hogy az Ifjú Zseni Programmal olyan rászoruló, de kiváló tehetséget támogatnanak, akik méltán képviselik majd Gödöllőt, s öregbítik a város hírnevét.

Vajon miért fontos az RC Gödöllőnek az asztalitenisz kupa megszervezése, lebonyolítása? – kérdezhetné joggal az olvasó.

Nemcsak azért, hogy egy közös, jó hangulatú, sportos napon lehessünk együtt, az ország számos pontjáról érkező rotarys barátunkkal, hanem azért is, hogy minden évben legyen még egy plusz alkalom, amikor olyan intézményt támogathatunk, amely méltán rászolgált az elismerésre, s ahol olyan gyermekeket fiatalokat nevelnek, nagy türelemmel, akik önhibájukon kívül kerültek hátrányos helyzetbe, s handicappel indultak a nagybetűs életbe.

Mert a tegnapi nap eredményeképpen, a nevezési díjakból, s a megvásárol tombolajegyekből 150-150 ezer forintot adományoztunk a Patronus Ház, Élettér Központjának fejlesztésére, és a Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola javára.

A tombolaajándékok nagy sikert arattak, s ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik nélkül nem segíthettük volna ilyen szép összeggel a két intézményt.

Kedves Olvasóink!

El kell árulnom, hogy miért-e személyes hangvétel és a többes szám első személy. Negyedik éve vagyok jómagam is tagja,ennek a csodálatos világszervezetnek, s alapító tagja a Rotary Club Gödöllőnek. Négy év alatt szinte megszámlálhatatlan embernek, szervezetnek segítettünk, sok-sok millió forintot adtunk át saját forrásainkból, adományozóink jóvoltából a rászorulóknak. Ebben a kis közösségben barátokra lel az ember, nincs gyűlölködés, gyűlöletkeltés, politika. Ötletelünk, keressük a lehetőségeket, s egymást segítve megvalósítjuk azokat.

OBE

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek