2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

„Legördült a függöny”

Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és némi ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében.

 A pénzügyőrök az M43-as autópálya mellett ellenőriztek egy bolgár furgont, amely a fuvarokmányok alapján függönyöket szállított. Az ellenőrzés kezdetén az 52 éves sofőr ügybuzgóságával hívta fel magára a figyelmet: folyamatosan a járműből kipakolt dobozokat rendezgette, ügyelve arra, hogy egymásra helyezve pontosan illeszkedjenek. Bízott abban, hogy a járőrök csak a raktér hátuljába akarnak benézni, azonban, amikor az egyenruhások kopogtatni kezdték a gépkocsi oldalfalait, viselkedése hirtelen megváltozott, arca elsápadt, de nem alaptalanul.

A pénzügyőrök különféle márkájú cigarettákat találtak a furgon oldalfalaiban, majd az is kiderült, hogy a dobozok is csak részben voltak függönyökkel tele. Összesen 8770 doboz magyar zárjegy nélküli füstölnivalót és 20 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket szállított illegálisan, amelyek értéke csaknem húszmillió forint volt.

A sofőr – aki nyilatkozata szerint maga rejtette el a Hollandiába szánt holmikat – már csak a pénzügyi nyomozók kíséretében hagyhatta el a helyszínt.

A pénzügyőrök a dohányterméket és az alkoholt lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is eljárást indítottak. A férfi közel harmincmillió forint bírságra is számíthat.

https://www.facebook.com/NAVprofil/videos/840127261306331

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…