2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Közvetlen európai támogatásra van szüksége Miskolcnak

Dobrev Klára csütörtökön járt Miskolcon a Tavaszi Gyülekező program keretében. A Tudomány és Technika Házában tartott fórum házigazdája Dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért polgármesterjelöltje volt.

Köszöntőjében arról beszélt: öröm Miskolcnak az, hogy olyan vendéget üdvözölhet Dobrev Klára személyében, aki elkötelezett Miskolc jövője és fejlesztése iránt. Aki látja és érti Miskolc és az önkormányzatok gondjait, nehézségeit. Tisztában van azzal, hogy Miskolcnak – több más ellenzéki várossal együtt – kiemelten fontos, hogy a magyarországi források mellett közvetlenül is kapcsolatba kerüljön az Európai Unióval, hiszen a jelenlegi magyar kormány forrásszerzési képessége drasztikusan lecsökken, lényegében megszűnt, illetve a meglévő forrásokat kiemelt NER vezérelt beruházásokra költik, ha kell a miskolciaknak, ha nem.

A Modern Városok program keretében Miskolcra is jutottak milliárdok, de nem arra, ami a miskolciak előre jutását szolgálta volna. 11 milliárdért tönkretették a miskolciak hőn szeretett várát, a Diósgyőri Várat, de építettek semmibe vezető Y hidat és egy fenntarthatatlan, a városnak évi 1 milliárd forint működési veszteséget termelő Ellipsum fürdőt. Miskolcot vissza kell helyezni hazánk és Európa fejlettségi térképre és ez csak az Európai Unió segítségével fog menni.

Van már példa arra, hogy nem lehetetlen a közvetlen források megszerzése. Miskolc Budapesttel és Péccsel közösen bekerült az úgynevezett 100 klímasemleges európai város programba. Lehetőséget kapott arra, hogy feltérképezzük a miskolciakkal közösen azokat a lehetőségeket, ami többek között az energia felhasználását csökkentik ebben a városban. Ennek a projektnek a folytatása rendkívül fontos számunkra a közvetlen források elnyerésére – jelentette ki Dr. Barkai László. Miskolc panelállománya a legnagyobb az országban, amely szigetelésre és energetikai korszerűsítésre vár. A geotermiában élen járunk, ennek fejlesztése is fontos. Miskolcnak olyan perspektívát kell adni, olyan szakmai  fejlesztési projekteket kidolgozni, ami az emberek mindennapos jólétét szolgálja és harmonizál az Európai Unió törekvéseivel.

A rendezvényt élőben közvetítettük Dobrev Klára Facebook-oldalán:
https://www.facebook.com/dobrevklara/videos/457196626795745

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek