2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Szép eredménnyel zárult a szerencsi Richter Egészségváros

Szép eredménnyel zárult a szerencsi Richter Egészségváros

– a lakossági összefogásnak köszönhetően 15.803.500 forintot kapott az ESZEI Szerencs

 Első alkalommal érkezett Szerencsre a Richter Egészségváros, ahol a Rákóczi úton és a várkertben gyűjthették az adománypontokat a résztvevők a helyi egészségügyi intézmény számára. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 102. állomásán a résztvevők saját egészségük megőrzése mellett a helyi egészségügyi intézményért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, valamint élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézetnek felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Szerencs lakossági összefogásának köszönhetően a nap végére összesen 15.803.500 Ft adomány gyűlt össze, amelyből egy csontsűrűség mérő készülék beszerzését fogja megvalósítani az intézmény.

Magyarországon a halálesetek jelentős része szív- és érrendszeri problémákra vezethető vissza, de a különböző daganatos megbetegedések is a vezető halálokok közé tartoznak. Az elkerülhető halálozás aránya hazánkban szintén jóval magasabb az EU átlagnál, mindemellett Magyarország a születéskor várható élettartam tekintetében sem teljesít jól. A különböző kockázati tényezők közül kiemelt problémát jelent a dohányzás és az elhízás. Az életmódbeli és környezeti tényezőknek, valamint a prevenciónak hatalmas szerepe van az egészségben eltöltött életévek tekintetében, ezért a különböző szűrővizsgálatok és egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok jelentősége elvitathatatlan.

A lakosság összefogása és a különböző programelemeken való aktív részvétele Szerencsen is szép eredményeket hozott: a tanácsadásokért, előadásokért és szűrővizsgálatokért járó 500 forint értékű adománypontok jelentősen megemelték az alapadomány összegét. A Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 15.803.500 forintra emelkedett. Ezt az összeget az ESZEI Szerencs egy csontsűrűség mérő készülék beszerzésére fordítja majd.

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot. A kezdeményezés eseményein eddig 102 városban több mint 225 ezren vettek részt. Ezalatt több mint 233 ezer szűrést végeztek el a programhoz csatlakozó szakemberek, a lakosok aktivitásának köszönhetően pedig már több, mint 644 millió forintot adomány gyűlt össze a támogatott egészségügyi intézmények javára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma van a Véradók Világnapja
Június 14-e a Véradók Világnapja. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen köszönti a véradókat, akik önzetlenségükkel hozzáj…

További cikkek