2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Motiváció, gyakorlat, tiszta környezet

Közös akcióban a miskolci intézmények és az AVE Miskolc
Az „Önkéntesség Európai Éve” jegyében az Eötvös József Építőipari, Művészeti Szakképző Iskola szemét, illetve hulladékgyűjtési közösségi munkát szervezett március 19-ére, az iskola környezetének megtisztítása érdekében. Az AVE Miskolc Kft nem csak ebben és nem csak ezt az iskolát segíti.
Ezt a környezetvédelmi kezdeményezést, „jó gyakorlatot” az AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft az iskola kérésének megfelelően szemétgyűjtő zsákokkal, kesztyűvel, illetve az összegyűlt szemét elszállításával segíti.

Az AVE Miskolc Kft a 2010/2011-es tanév második félévében is meghirdette a miskolci óvodák, általános iskolák, középfokú oktatási intézmények és kollégiumok részére a szelektív hulladékgyűjtési akciót. A tavalyi év sikerességét mutatja, hogy sok oktatási intézménynek több tízezer, nem ritkán több százezer forintot sikerült „összegyűjteniük” a leadott szelektív hulladékmennyiség ellenértékeként.
A gyűjtési akciót kétféle rendszerben hirdette meg az AVE Miskolc Kft. Március 16-tól június 10-ig tartó időszak alatt újság- és kartonpapír, valamint vashulladék-gyűjtést rendez az oktatási intézmények részére, illetve ebben a félévben is felajánlja a folyamatos gyűjtés lehetőségét az újrahasznosítható hulladékok – italos karton, kereskedelmi reklámszatyor, alumínium italos doboz, műanyag csomagolási hulladék, PET palack – esetében.
Az összegyűjtött újrahasznosítható hulladékot az AVE Miskolc rendszeresen elszállítja, mint ahogy az időszakos tárolás lehetőségét is biztosítja az intézményekben.
A tavalyi évben újságpapírból 241 tonnát, kartonból 31 tonnát, PET palackból 2 tonnát, de fémből és aluból is több mint 1 tonnát gyűjtöttek össze az intézményekben.

Külön öröm, hogy az oktatási intézmények maguk is óvják, védik környezetüket és sokat tesznek azért, hogy a jövő generációja a szelektív hulladékgyűjtésen és egyéb környezetvédelmi akciókon keresztül elsajátítson egy olyan környezettudatos magatartásformát, amely meghatározhatja jövőnket, de főleg a fiatalok jövőjét.
Az AVE Miskolc Kft e mellett úgy igyekszik még vonzóbbá tenni a szelektív hulladékgyűjtést, hogy óvodánként, általános és középiskolánként, kollégiumokként a legjobban gyűjtőket jutalmazza. – Nekünk, a városnak, az itt lakóknak az a jó, ha minél több szelektíven gyűjtött hulladék kerül másodnyersanyagként újrahasznosításra. Így tehető gazdaságosabbá a hulladékkezelés, így érhető el az, hogy ne kelljen például drasztikus áremelést végrehajtanunk. De így érhető el az is, hogy környezettudatosan gondolkodó fiatalok hagyják el az intézmények padjait, amely előbb-utóbb olyan területeken is kifejti hatását, mint a város tisztasága, összképe – mondta Molnár Attila, az AVE Miskolc Kft ügyvezető igazgatója, aki maga is részt vett az Eötvös Szakképző szervezte közösségi munkában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek