2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Badány Lajos Miskolc új alpolgármestere

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere a pandémiás helyzet miatt ülésezni nem tudó közgyűlés jogait gyakorolva alpolgármesterré nevezte ki Badány Lajost, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettesét. Veres Pál a kinevezésről a csütörtöki online konzultáción tájékoztatta a közgyűlés tagjait.

Az új alpolgármester június elsejével kezdi meg munkáját.

Badány Lajos 1967-ben született Miskolcon, tősgyökeres miskolci családban, felmenői már az 1800-as évek óta a városban éltek és dolgoztak. Szüleitől kapta örökül a város feltétlen szeretetét, és azt az elkötelezett lokálpatriotizmust, ami műszaki érdeklődése mellett egészen a mai napig meghatározza életpályáját.

A gimnázium elvégzése után a Széchenyi István Műszaki Főiskolán tanult tovább távközléstechnikai szakon, majd a MÁV Távközlési, Erősáramú és Biztosítóberendezési Főnökségén kezdte meg szakmai munkáját.

Főiskolai tanulmányai végeztével már első munkahelye mellett újabb, ezúttal egyetemi képzésre jelentkezett. Műszaki érdeklődését gazdaságtudományi ismeretekkel kibővítve sikeresen szerzett mérnök-közgazdász diplomát a Miskolci Egyetemen.

Ezt követően a MÁV Beruházás Lebonyolító Igazgatóságán dolgozott, ahol szaktudását tovább bővítve, akkori feladatköréhez kapcsolódóan a Budapesti Műszaki Egyetemen elvégezte a műszaki ellenőri képzést, bejegyzett kamarai tagként gyakorolva későbbiekben hivatását.

Részt vett vasútvonalak teljes átépítésének szakági műszaki ellenőrzésében, a közbeszerzési eljárások során műszaki tartalom összeállításában, a beérkezett ajánlatok bírálóbizottsági véleményezésében.

Megbízási szerződéssel 15 éven keresztül az ország egyik legnagyobb, munkavédelmi termékeket forgalmazó cégének szakmai képviseletét is ellátta, a bel- és külföldi üzleti partnerekkel folytatott megbeszélései során.

Tárgyalási szinten beszél angolul, alapfokon szlovákul, műszaki értelmiségiként gyakorlatias, alapos, gyors és kiváló problémamegoldó képesség jellemzi, rugalmas, ugyanakkor elkötelezett a demokratikus értékek, a konstruktív párbeszéd mellet. A város érdekeinek szolgálata mellett a elkötelezett, 2019-ig felelős várospolitikusként közvetlenül is a miskolciakat szolgálva a Pénzügyi Bizottság elnöke volt.

Alpolgármesterként a miskolciak szolgálata mellett az esetlegesen felmerülő problémák műszaki szakemberhez méltóan gyors, költséghatékony, ugyanakkor a lakosság elvárásainak maximálisan megfelelő, szakszerű megoldása mellett elkötelezett, ugyanakkor ismereteit gazdaságfejlesztési téren is hasznosítani tervezi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…