2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Keddtől újra fizetős a parkolás az egész országban

Meghosszabbított bérletérvényesség és pénztár-nyitvatartási idő Miskolcon –  A 2020-ban megváltott éves bérletek június 30-ig érvényesek

Miskolc város vezetése a mai napon a sajtóból értesült arról, hogy a kormány döntésének megfelelően jövő hét keddtől ismét fizetni kell a parkolásért az egész országban, így Miskolcon is.

A város kész tények előtt áll most is, ahogyan az ország és a város lakói is rendszeresen. Ezekhez a tényekhez igyekszik most a város vezetése igazodni úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítsen a miskolciaknak – szűkös lehetőségei ellenére is.

A miskolciak, ahogyan Miskolc városa is, sok tekintetben nehéz helyzetbe kerültek a pandémia alatt, így a város vezetése a mindenkit sújtó nehézségeket figyelembe véve készítette elő döntéseit.

A váratlan kormányzati bejelentést követően a város vezetése azonnal egyeztetett a parkolási rendszert üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-vel és az a döntés született, hogy

  • a bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása és a nagyobb sorok kialakulásának megelőzése érdekében a pénztárak meghosszabbított nyitva tartással, 8:00-tól 20:00-ig állnak a miskolciak rendelkezésére
  • hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek is:

    • A 2020-ban váltott kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek.
    • A többi bérlettípusra (pl. havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-én 24 óra 00 percig tart. (A díjfizetés június 6. napjával kezdődik)
    • A parkolójegyeket azonban már keddtől váltani kell és azokat kollégáink ellenőrzik is, azok megváltásához ugyanis nem szükséges előzetes tervezés és felkészülés.

Az sem jelent majd problémát, ha valaki időközben levette szélvédőjéről a matricát vagy elhagyta, a megváltott bérletek ugyanis megmaradtak az elektronikus nyilvántartási rendszerben.

Miskolc város vezetése és a Miskolc Holding tagvállalatai igyekeznek a lehető leggyorsabban alkalmazkodni az olykor váratlan és minden előzetes egyeztetést, tájékoztatást nélkülöző kormányzati bejelentésekhez, amelyek közül például a mai, parkolást érintő döntés egyelőre még nem került kihirdetésre sem a Magyar Közlönyben.

A fizetős parkolási rendszer újraindítására rendelkezésre álló rendkívül rövid, mindössze másfél munkanapot magába foglaló határidő ellenére a városvezetés és az érintett városi cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a miskolci ügyfelek a lehető leggyorsabban és a legkisebb kellemetlenségek árán meg tudják váltani új parkolóbérleteiket és fokozatosan újra helyreálljon a rend a városban, méltányos türelmi idő mellett

Hol/mikor?

2021.

május 25 – június 5.

2021.

június 7-től*

Parkolási Divízió Ügyfélszolgálat,

Széchenyi I. utca 20.

Bankkártya és készpénzfizetés is lehetséges!

Hétfő – szombat:
08 – 20

Hétfő, kedd, csütörtök:
08 – 16
Szerda:
08 – 18
Péntek:
08 – 12

Miskolci Városgazda Központi telephely, Győri kapu 48-50.

Jelenleg csak készpénzfizetés!

Hétfő – szombat:
08 – 20

Nincs bérletárusítás

A parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) 3 bérletpénztár működik, a Városgazda központi telephelyén (Győri kapu 48-50.) egy bérletpénztár működik.

Kérjük a 1,5 méteres védőtávolság betartását és a szájat és orrot eltakaró maszk használatát.

*Június 7-től a bérletárusítás a Parkolási ügyfélszolgálaton (Széchenyi I. u. 20.) az eredeti rend szerint működik, azonban a felmerülő igényeknek megfelelően van lehetőség a rendkívüli bérletárusítási idő újra érvénybe helyezésére.

Az eddig ideiglenesen érvényben lévő online mélygarázs bérletértékesítés a mai naptól (05.20.) megszűnik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…