2023. 12. 5. kedd

Vilma
1 EUR 379 HUF
1 GBP 442 HUF

Megújul a Csodamalom Bábszínház és a MŰHA infrastuktúrája

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott,  „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelme 236,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt részeként megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája.
A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta önálló vonzerőt képviselő, külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, melyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg. A fesztivál alatt mindkét helyszínen filmvetítések folynak jellemzően a kora délelőtti óráktól késő estig. A több mint egyhetes rendezvényen általában 120-140 film kerül bemutatásra, mintegy 40 országból és a vetítéseknek 20-25 ezer nézője van.

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban (Kossuth Lajos u. 11. szám) két új vetítőtermet alakítanak ki, az egyik a jelenlegi műszaki terem, a másik, egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával (szellőzés, hűtés) teszik lehetővé a mozizást. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak továbbá a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is.

A Művészetek Házában (Rákóczi Ferenc utca 5. szám) az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés. A projekt részeként kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket.

A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan már az idei filmfesztiválra látogatók száma és elégedettsége is nőni fog. A kivitelezési munkák teljes körűen 2019 őszére befejeződnek.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 236,5 millió Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma meggyújtjuk a hit gyertyáját
A karácsonyra készülődés az adventi időszakkal kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első…
Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…