2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Húsleves

Húsleves

HúslevesHozzávalók :

0,5 kg marhahús
1 kg sertés húsoscsont
1 csirke
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg kelkáposzta
1 közepes vöröshagyma
1 közepes zöldpaprika
1 közepes paradicsom
1 egész vöröshagyma héjában,
3 gerezd fokhagyma,
fekete bors

sáfrány


Elkészítés:

Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített marha és sertéshúst fölteszem főni hideg vízben. Lassú tűzön főzőm majd az első habos vizet leöntöm róla, ha hús félig megpuhult. Akkor újra felöntöm hideg vízzel, és beleteszem a borsot, sót és akkor kerül bele a megtisztított zöldségeket. Továbbra is fedő alatt és igen lassan főzöm, majd a csirke is belekerül. Hogy szép sárga legyen egy pici sáfrány teszek bele. Eperlevéllel vagy csigával tálalom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek