2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Csicsóka krémleves

Csicsóka krémleves

Csicsóka krémlevesHozzávalók
40 dkg csicsóka
30 dkg sárgarépa
csirke alap lé (készülhet leveskockából is) annyi, hogy ellepje a csicsókát
5 dkg vaj

2 ek. keményítő
1 kis petrezselyem
csipet őrölt fehér bors
vöröshagyma,
fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
A csicsókát késsel megkaparva a héjától megtisztítjuk, megmossuk. A vajon a zúzott vörös és fokhagymát megdinszteljük és a csirke alap lével felengedjük, majd beletesszük a sárgarépát és a csicsókát felaprítva. Amikor megpuhultak, kiszedjük a léből, botmixerrel összeturmixoljuk, s hozzátesszük a keményítőt. Visszaöntjük kevergetve a lébe, összeforraljuk,Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal. Tálaláskor pirított zsemlekockát, vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…