2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Csicsóka krémleves

Csicsóka krémleves

Csicsóka krémlevesHozzávalók
40 dkg csicsóka
30 dkg sárgarépa
csirke alap lé (készülhet leveskockából is) annyi, hogy ellepje a csicsókát
5 dkg vaj

2 ek. keményítő
1 kis petrezselyem
csipet őrölt fehér bors
vöröshagyma,
fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
A csicsókát késsel megkaparva a héjától megtisztítjuk, megmossuk. A vajon a zúzott vörös és fokhagymát megdinszteljük és a csirke alap lével felengedjük, majd beletesszük a sárgarépát és a csicsókát felaprítva. Amikor megpuhultak, kiszedjük a léből, botmixerrel összeturmixoljuk, s hozzátesszük a keményítőt. Visszaöntjük kevergetve a lébe, összeforraljuk,Ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal. Tálaláskor pirított zsemlekockát, vagy levesgyöngyöt adunk hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek