2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Provokál-e még a művészet?

Összművészeti Nyílt Nap a Werk Akadémián
2011. május 26.-án csütörtökön 18 órától összművészeti nyílt nap keretében mutatkozik be a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia. Ennek fő témája a művészet 21. századi kulcskérdése, hogy provokálja-e még a közönségét vagy elvesztette már ezt a célját, esetleg új értékekkel kell magára felhívnia a figyelmet. Az este programjai között lesz kerekasztal beszélgetés, divatbemutató, Horváth Judit festőművész kiállításának finisszázsa és a Macskakő zenekar koncertje.

A nyitó beszélgetés középpontjában a Lady Gaga és Madonna fémjelezte provokatív világ áll. A két ikon meghökkentő jelenségén keresztül próbálják majd az Akadémia által meghívottak (többek között: Marjai Judit fotográfus, Márkus András erdélyi provokatív költő, az Ünnepi Könyvhét új felfedezettje, Nagy Kriszta Tyereskova, Réz András esztéta) bemutatni, hogy a művészet provokatív jellege mennyire tűnt el, vagy éppen alakul át, esetleg a jövőben milyen új értékekkel szükséges felhívnia magára a figyelmet.
Nálad mi veri ki a biztosítékot? címmel eseményt indított a facebook-on a Werk, amelyre botrányos, provokatív anyagokkal lehet jelentkezni. Hatalmas az érdeklődés, az oldalon máris ott szerepelnek a témában érintett legjelentősebb művészeti alkotások, melyek itt tekinthetők meg:  http://www.facebook.com/event.php?eid=154810651250665. Az itt szereplő anyagok a nyílt napon vetítésre kerülnek.
Az este folyamán a Werk stylist hallgatói bemutatót tartanak arról, számukra mit jelent a provokáció gesztusa. Ezt követi majd Horváth Judit Zöld című kiállításának finisszázsa, amely egy közbeékelt performansszal és Szerényi Gábor búcsúztató szavaival zárul. Az egész estés igazán jó hangulathoz a Macskakő zenekar szolgáltatja a csángó népdalokkal mélyített „elmélázós jazz”-t.
A rendezvény 2011. május 26-án, csütörtökön 18 órákor kezdődik, Budapesten, az Arany János utca 10. szám alatt található Aranytíz 4. emeletén.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek