2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

J, Ó, K, A, I – JÓKAI!!!

Kazincbarcika – Mára már szállóigévé vált a városban ez az 5 betű, majd a középiskola neve, melyért közel 600 diák, szüleik és még jó néhányan küzdenek. A tét óriási: a fennmaradás.

Elkeseredettnek is jellemezhetnénk a küzdelmet, melyet a diákok folytatnak. De ez nem lenne igaz, hisz a fiatalok reményteljesek és bíznak benne, hogy megmenthetik szeretett iskolájukat. A hír letaglózott mindenkit, s legtöbben még fel sem ocsúdtak, a diákok máris megszervezték magukat, különböző demonstrációkkal hívják fel a figyelmet arra, hogy valami nagyon nincs rendben… Nincs rendben, hogy iskolájukat a megyei önkormányzat vezetése 2 hét alatt egy tollvonással bezáratja. Nincs rendben, hogy diákok százainak és tanáraiknak kell elhagyniuk egy olyan intézményt, ahol 35 (!) éve tradícionális szakképzés folyik. Nincs rendben, hogy erről csak az utolsó utáni pillanatban tájékoztatták azokat, akiket leginkább érint a döntés. És nincs rendben, hogy a városvezetést még ennyire sem méltatták, hogy legalább érdemben hagyták volna, hogy segítsen. Szóval forr a levegő a Jókai körül, és ha a fiatalokon múlik, még forróbb is lesz… Ugyanis Ők mindent megtesznek, amit a lehetőségek engednek: tüntetnek, demonstrálnak, felvonulnak, szónokolnak és egyszerűen hihetetlen az erő, amit sugároznak. Nincs politika, nincs „köpködés”, nincs bűnbak-keresés, csak egy van: egy iskola, amiért diákjai a legvégsőkig küzdeni fognak! Ebben biztosak lehetnek a pedagógusok, akik sajnos nem vállalhatják fel nézeteiket, érzéseiket, vagy aki megszegi mindezt, az számíthat a szigorú következményekre… És biztos lehet mindenki, aki csak egy kicsit is kötődik a Jókaihoz, vagy szimpatizál azzal, hogy van egy közösség, aki a mai világban ragaszkodik ahhoz, ami „már a második otthona”. Szereti iskoláját, tanárait, tiszteli a múltat, a hagyományokat és ott tervezi a jövőjét, ahol a megye szándéka szerint 3 hónap múlva már mindenkit csak bezárt ajtók fogadnak!
Szóval talpra magyar, talpra mindenki, aki tud és akar segíteni!
A legközelebbi demonstráció hétfőn délután lesz, a menet 15.30-kor indul a Jókai elől, majd az Egressy úton a Városházához megy, innen pedig a Mátyás király úton folytatják a figyelemfelhívó sétát, vissza az iskoláig.
A tét óriási: a Jókai!

B.M.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek