2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Miskolci Egyetemi Állásbörze

Időpont: 2011. április 6. (szerda), nyitva 10-16 óráig

Helyszín: Miskolci Egyetem, A/4 előcsarnok, díszaula, A/6 fsz.

2011. április 6-án ad otthont a Miskolci Egyetem a régió legnépszerűbb és legnagyobb számú álláskereső és kínáló rendezvényének, a Miskolci Egyetemi Állásbörzének és kísérőrendezvényeinek, amelyek immár tizenhetedik alkalommal segítik a pályakezdő szakemberek és a cégek közvetlen kapcsolatteremtését, egymásra találását. Rendezvényünkre az idén is sok érdeklődőt várunk.

 

A börze 10–16 óráig várja az érdeklődőket egyetemünk előcsarnokában, díszaulájában és a jogász épületben.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzét a Miskolci Egyetem Diák Iroda szervezeti egysége és a MEHASZ Nonprofit Közhasznú Kft. közösen rendezi.

MEGNYITÓ

A rendezvényt Dr. Prof. Patkó Gyula a Miskolci Egyetem rektora 10.00-kor nyitja meg a díszaula színpadán.

 

DÍJÁTADÁS

A Miskolci Egyetem számára fontos a partner cégekkel való együttműködés. Ennek számos területe közül a börze kapcsán a cégeknek a képzésben való közreműködése, valamint az általuk biztosított ösztöndíj- és gyakorlati programok felé szeretnénk irányítani a figyelmet. A Miskolci Egyetem az egyetemünkön végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég számára az Állásbörze keretében átnyújtandó díjat alapított „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése és a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt keretében. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánjának javaslatára a Rektori Kabinet a díjat 2011-ben az Electrolux Lehet Kft-nek ítélte oda. A cég képviselője, Takács János vezérigazgató úr az állásbörze hivatalos megnyitója keretében veheti át az erre az alkalomra elkészített díjat és díszoklevelet.

 

ÁLLÁSBÖRZE, SZAKMAI GYAKORLATI BÖRZE, LÁSS CSODÁT!

ÁLLÁSBÖRZE – előcsarnok, díszaula

SZAKMAI GYAKORLATI BÖRZE – előcsarnok galériája

LÁSS CSODÁT! tudományos kiállítás – előcsarnok

Az Állásbörze mellett az idén is megrendezzük a TÁMOP 4.1.1-08/1- 2009-0016. projekt keretében a Szakmai Gyakorlati Börzét, és a TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007. projekt keretében a „Láss csodát!”– tudományos eredményeket bemutató kiállítást.

Előbbi kezdeményezés célja az alsóbb évesek orientálása olyan szakmai gyakorlat megszerzésében, amely elhelyezkedésüket nagymértékben segítheti. A Szakmai Gyakorlati Börze keretében a hallgatóknak szóló szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató cégek, szervezetek jelennek meg.

Utóbbi programon – Láss csodát kiállítás – elsősorban a műszaki karok tudásbázisán elért legfrissebb kutatási, tudományos eredményeket szeretnénk megismertetni a munkaerőpiac szereplőivel, az állásbörzén kiállító cégekkel, valamint a hamarosan a munka világába belépő hallgatókkal. Ezáltal is szeretnénk elősegíteni a kutatás-fejlesztésben való együttműködés támogatását.

Ebben az évben a Miskolci Egyetemi Állásbörzén 56 standon 61 kiállító lesz jelen, ebből 53 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 8 további partner.

A Szakmai Gyakorlati Börzén 11 kiállítót látunk vendégül, a gyakorlatokat az előcsarnok galériáján felépített standokon kínálják.

A „Láss csodát” egyetemi kutatási eredményeket bemutató kiállításon 7 egyetemi kar mutatkozik be, ez az előcsarnokban, a Foucault inga előtti területen tekinthető meg.

 

 

A NAGY TALÁLKOZÁS

A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetnek az álláskeresők a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárás során. Azt is megtudhatják, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Az érdeklődőket „nem dobják be egyből a mélyvízbe”, hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez.

Az érdeklődők itt ne arra számítsanak, hogy aláírt munkaszerződéssel távozhatnak, a kiállítóknál leadott önéletrajzok alapján a cégek általában később válogatnak. A standoknál folytatott beszélgetés során tett jó benyomás azonban befolyásolhat egy későbbi interjút, így sokat javíthat egy állás megszerzésének esélyén.

Az Állásbörze nem csak az államvizsga előtt állóknak nyújt hasznos segítséget, az alsóbb évfolyamok hallgatóinak is érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködést a tanulmányok célorientált folytatásához: ezek a szakmai továbbképzés, a szakmai gyakorlatok, ösztöndíjak, a diplomakészítésben való közreműködés lehetőségeit, a személyes konzultációkat és a céggel való szorosabb kapcsolattartást jelentik.

A szakmai gyakorlati programokban való részvétel lehetőséget nyújt a gyakornoknak arra, hogy munkatapasztalatot szerezzenek, megismerjék egy cég üzleti kultúráját, és az önéletrajzban szerepeltetve ezek már fel is hívhatják egy jelentkezőre egy frissdiplomásokat kereső HR-es figyelmét. Egy jól kiválasztott, megfelelő helyen megírt diplomamunka szintén előnyt jelenthet, precizitásra és hatékony munkavégzésre taníthat, tapasztalatot és magabiztosságot adhat a valódi munkakezdéshez. Nem elég tehát végzősként megjelenni egy-egy ilyen eseményen, már most gondolni kell a jövőre, megismerni a cégek által támasztott követelményeket.

KÍNÁLAT

Az Állásbörzén részt venni persze nem csupán a munkalehetőséget keresők számára érdemes: a cégek, vállalatok személyzeti munkatársai számára is fontos, hogy képet kaphassanak a régió legnagyobb egyetemének „diplomás kínálatáról”, s megtalálják e csoportban a számukra leginkább megfelelő képességű és készségekkel rendelkező szakembert.

 

AZ IDEI TANÉVBEN A MISKOLCI EGYETEMEN DIPLOMÁZÓ HALLGATÓK VÁRHATÓ LÉTSZÁMA:

Műszaki Földtudományi Kar: 307 fő

Műszaki Anyagtudományi Kar: 111 fő

Gépészmérnöki és Informatikai Kar: 931 fő

Állam- és Jogtudományi Kar: 500 fő

Gazdaságtudományi Kar: 237 fő

Bölcsészettudományi Kar: 654 fő

Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar: 120 fő

Egészségügyi Kar: 107 fő

Bartók Béla Zeneművészeti Intézet: 92 fő

KERESLET

A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek minőségbiztosítási mérnököt, műszaki menedzsert, logisztikust, szoftverfejlesztő mérnököt, programozó matematikust, gázmérnököt, anyagmérnököt, kohómérnököt, vegyipari gépészt, vegyészmérnököt, közlekedésmérnököt, építészmérnököt vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket. Továbbá vegyészt, bölcsészt, jogászt. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársat, és az idén is jelen lesz 2 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. A tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek a látogatók.

 

A kiállítók átlagosan 32 diplomásnak kínálnak állást, ebből 16-ot frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban kínálnak állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze.

ÁLLÁSBÖRZE KALAUZ ÉS TOVÁBBI KIADVÁNYOK

Az Állásbörze Kalauzban – amely a rendezvény helyszínén az információs pultban lesz elérhető –valamennyi állást és egyéb lehetőséget kínáló cég, szervezet toborzási célú tevékenységéről állnak rendelkezésre információk. A kiadvány abc sorrendben tartalmazza az Állásbörze kiállítóit, valamint a Szakmai Gyakorlati Börze kiállítóit. A „SEGÍTHETÜNK?” oldalon a keresett végzettség szerint is lehet a cégek között böngészni. Az Állásbörze Kalauz a díszaulában, az információs standnál szerezhető be. További kiadványok is elérhetőek lesznek a börzén, amelyek térítésmentesen állnak látogatóink rendelkezésére: ÁllásStart, MERt, HVG Karrier Plusz.

 

 

A KIÁLLÍTÁSON TÚL, AVAGY EGYÉB PROGRAMOK ÉS LEHETŐSÉGEK

A börze látogatói a klasszikus kiállításon túl találnak még tanári és tanítói állás adatbázist, részt vehetnek többek között cégbemutató előadásokon, tesztíráson, próbainterjún, grafológiai tanácsadáson és kézíráselemzésen. Ezek mellett önéletrajzi, karrier plusz- (életvezetés, személyiségfejlesztés, pályaorientáció, karrier+), életpálya-, munkajogi-, és munkavédelmi tanácsadások is várják az érdeklődőket. A tanácsadásokra a kijelölt standokon lehet bejelentkezni.

A börze egyik különleges programja a Tanári Tanítói Állás Adatbázis, amely országos szinten a betöltetlen tanári és tanítói álláshelyekről ad információt.

 

 

SEGÍTHETÜNK?

Aki tudja, használja ki az állásbörzék nyújtotta első kapcsolatteremtési lehetőségeket, mert azok több más előnyük mellett sok önbizalmat is adhatnak.

Az állásajánlatok iránt érdeklődők feltétlenül hozzanak magukkal önéletrajzot, amit a számukra érdekes standoknál hagyhatnak!

A börzére látogatók előzetesen tájékozódjanak azokról a cégekről, melyek standjához szeretnének ellátogatni – ehhez segítséget nyújt a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldal.

Aki tudja, látogassa a börze egyéb programjait is: cégbemutatók és karrier-előadások, tanácsadások, grafológiai gyorsíráselemzés, tesztek, tanári adatbázis, Szakmai Gyakorlati Börze, „Láss csodát! – tudományos eredményeket bemutató kiállítás.

Aki teheti, látogassa az Állásbörze Felkészítő Napok programjait, amelyeken meghívott tanácsadók és szakemberek segítségével az állásvadászat leghatékonyabb eszközei kerültek bemutatásra. (Lesz jövőre is! További információ: www.uni-miskolc.hu/allasborze.)

 

A Diák Irodába évközben beérkező állás és szakmai gyakorlati lehetőségeket folyamatosan meg lehet tekinteni az alumni.unimiskolc.hu valamint a www.uni-miskol.hu/diakiroda oldalain és faliújságunkon.

Aki tudja, vegye igénybe a Miskolci Egyetem Diák Iroda egész évben működő karrierprogramjait – személyes tanácsadások, workshopok, tréningek, értékelő beszélgetések, valamint szabadon választható tárgyként a karrier szeminárium. (Ezekről bővebben a www.uni-miskolc.hu/diakiroda oldalakon lehet olvasni.

 

 

MISKOLCI EGYETEM DIÁK IRODA

3515 Miskolc-Egyetemváros, A/1. mfsz. 7.

TEL.: 46/565-368, fax: 46/364-878, MOBIL: 30/555-1824, 30/555-9735

E-MAIL: diakinfo@uni-miskolc.hu, www.uni-miskolc.hu/allasborze

 

1. sz. MELLÉKLET

A 2011. évi Miskolci Egyetemi Állásbörze résztvevői

 

 


Kiállítók állásajánlatokkal

ADMATIS

AUDI

BECK & POLLITZER HUNGARY KFT.

BOMBARDIER TRANSPORTATION HUNGARY KFT.

BORGWARNER TURBO SYSTEMS

BORSODCHEM ZRT.

BOSCH MISKOLC

CARL ZEISS VISION HUNGARY KFT.

CHEMIMONTAZH KFT.

CLAAS HUNGARIA KFT.

COLOPLAST

D&D DRÓTÁRU ZRT.

E.ON

ELECTROLUX

ELMŰ-ÉMÁSZ TÁRSASÁGCSOPORT

EMERSON PROCESS MANAGEMENT MAGYARORSZÁG KFT.

ERICSSON MAGYARORSZÁG

evosoft HUNGARY KFT.

FGSZ ZRT.

GÁZGÉP KFT.

GE ENERGY ÓZD

GHF

HAUNI HUNGARIA GÉPGYÁRTÓ KFT.

HENKEL MAGYARORSZÁG

IND GROUP

IT SERVICES HUNGARY KFT.

JABIL

JOHNSON CONTROLS

KPMG

LEGO MANUFACTURING KFT.

MISKOLC HOLDING

MOBILE ENGINE KFT.

MOL NYRT.

TVK

MSK HUNGARY BT.

NESTLÉ

OBO BETTERMANN HUNGARY KFT.

OTP BANK NYRT.

REMY AUTOMOTIVE HUNGARY KFT.

SAMSUNG ELECTRONICS

sanofi-aventis/CHINOIN

SCHNEIDER ELECTRIC

SCHÖNHERZ ISKOLASZÖVETKEZET

TIGÁZ ZRT. ÉS TIGÁZ-DSO KFT.

UNILEVER MAGYARORSZÁG KFT.

VIDEOTON

WORK FORCE

 

ZF HUNGÁRIA KFT.

ZOLLNER KFT.

Szakmai Gyakorlati Börze

AIESEC MISKOLC HELYI BIZOTTSÁG

AÖU/OMAA

CCUSA

HAESF ÖSZTÖNDÍJALAP

HENKEL MAGYARORSZÁG

IAESTE

MAGYAR HONVÉDSÉG

MÁTRAI ERŐMŰ ZRT.

MISKOLC HOLDING ZRT.

MOL NYRT.

UNILEVER MAGYARORSZÁG KFT.

 

 

További partnerek

grafologusOK.hu

HUMÁN ERŐFORRÁS INTÉZETI TANSZÉK

 

Kiadványok

ÁLLÁSSTART

HELYKERESŐ

HVG – KARRIER PLUSZ, JOBLINE.HU

MERt

 

 

2. sz. MELLÉKLET

PROGRAMOK A BÖRZÉN

 

CÉGBEMUTATÓK

A/6 ÁJK FOLYOSÓ

BOMBARDIER                                                                       11:00–11:25

CLAAS HUNGARIA KFT.                                                      12:00–12:25

MOBIL ENGINE KFT.                                                            13:00–13:25

BOSCH MISKOLC                                                                  13:30–13:55

IT-SERVICES HUNGARY                                                      14:00–14:25

UNILEVER MAGYARORSZÁG KFT.                                    14:30–14:55

A/6 ÁJK TANÁCSTEREM

SCHÖNHERZ ISKOLASZÖVETKEZET                                 10.30–10.55

KPMG                                                                                     11:30–11:55

MISKOLC HOLDING                                                             12:30–12:55

 

TESZTÍRÁS

A/1 307.

KPMG TESZTÍRÁS                                                                 12:00–14:00

PRÓBAINTERJÚ

Folyamatos program regisztrációval. Önéletrajz szükséges!

Helyszín: díszaula, 6-os stand

TANÁCSADÁSOK

(Folyamatos program regisztrációval)

GRAFOLÓGIAI TANÁCSADÁS ÉS KÉZÍRÁSELEMZÉS

www.grafologusOK.hu

Helyszín: díszaula, 8-as stand

 

ÉLETPÁLYA-TANÁCSADÁS

Nagy Etelka pszichológus

Helyszín: díszaula, 53-as stand

 

ÖNÉLETRAJZI, ÉLETPÁLYA, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉSI, PÁLYAORIENTÁCIÓS, KARRIER TANÁCSADÁS

Nagy Etelka pszichológus

Helyszín: díszaula, 53-as stand

 

MUNKAJOGI TANÁCSADÁS

dr. Jakab Nóra munkajogász

Helyszín: díszaula, 53-as stand

 

MUNKAVÉDELMI TANÁCSADÁS

Pásztor Zsolt munkavédelmi felügyelő, tanácsadó

Helyszín: díszaula, 53-as stand

 

 

TANÁRI ADATBÁZIS

Helyszín: díszaula, 54-es stand

LÁSS CSODÁT! tudományos kiállítás

Helyszín: előcsarnok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek