2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Heti Zsök

  1. május 20–27.

Zsolnay táncházak: Vizin táncház

május 24. 19.00

Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hónap utolsó előtti péntekén ellátogat a Zsolnay Negyedbe. A zenét Sándor Márk, Tenzlinger Kristóf, Balogh Máté, Maczkó Gergő, Jeránt Márk, Horváth Márton, Sztanics Anna, és Vizvári Zoltán szolgáltatják.

A táncok megtanulásában Vélin Veszna és Sztanics Balázs segít.

https://www.e78.hu/programok/zsolnay-tanchazak-vizin-tanchaz-2024-05

 

STREET UP Fesztivál – Utcára fel!

május 24. – június 22.

Több helyszínen: Zsolnay Negyed, m21 Galéria, Pécsi Galéria

Nyár elején átfogó urban art kiállítássorozattal és kapcsolódó programokkal igyekszünk bemutatni a ’70-es évektől progresszíven kibontakozó városi művészet előzményeit, hazai és külföldi megjelenéseit és különböző irányzatait.

A kiállításokat hip-hop, gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik. A rendezvényen a nemzetközi urban art szcéna elismert alkotói mutatkoznak be, kül- és beltéri murális alkotásokra vállalkoznak Pécsen a Zsolnay Negyed, valamint az m21 Galéria tereiben és a városban egyaránt.

https://www.pecsigaleriak.hu/programok/street-up-fesztival

 

ART OF SKATE – a gördeszka Kaliforniától Pécsig

május 24. – szeptember 15.

Pécsi Galéria

A kiállítás a gördeszkázás történetét és művészetét mutatja be az első próbálkozásoktól egészen addig, amíg olimpiai sportággá nem vált. A tárlat mintegy 100 művészi alkotással készült gördeszkát, a gördeszkás életérzés relikviáit, a hozzá kapcsolódó divatot és művészeti alkotásokat, fotókat és kulturális jelenségeket mutatja be. A kiállítás kurátora Philippe DANJEAN, független kurátor, aki a párizsi Fluctuart street art múzeumban tavaly nagy sikerrel bemutatott kiállítását rendezi újra Pécsen.

https://www.pecsigaleriak.hu/programok/art-of-skate-a-gordeszka-kaliforniatol-pecsig

 

Városi Gyereknap 2024

május 26. 10.00–18.00

Zsolnay Negyed

A Városi Gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé varázsoljuk a Zsolnay Kulturális Negyedet május 26-án 10 és 18 óra között! Lesz többek között extrém sport bemutató, lufihajtogatás, mászófal, gokart, robotprogramozás, ugrálóvárak és sokféle finomság!

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/varosi-gyereknap-2024

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…

További cikkek