2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

NYEK-kenj velünk!

A Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola a 2010-11-es tanévben hagyományteremtő szándékkal hívta életre NYEK-kenj Országos Szakközépiskolai Angol Nyelvi Csapatversenyt. A vetélkedő az Oktatásért Közalapítvány támogatásával jött létre. Célunk az volt, hogy lehetőséget adjunk a szakközépiskolai 9-10 évfolyamos NYEK-es (nyelvi előkészítős osztályba járó) gyerekeknek arra, hogy találkozzanak, versenyezzenek, valódi céllal használják az angol nyelvet, gyakorolják a csapatmunkát, jól érezzék magukat és sikerélményekben gazdagon térjenek haza.
A verseny két írásbeli fordulóból és a szóbeli döntőből áll. Az írásbeli fordulón az ország minden részéből vettek részt a diákok, a szóbeli versenyen pedig a legjobb 6 csapat, egy győri, két szegedi, egy budapesti, egy nyíregyházi és egy hazai – miskolci- szakközépiskola   3-3 fős csapatai versenyeznek. Az április 2-án, szombaton megrendezésre kerülő verseny előtt már pénteken megérkezik a diákok többsége, és egy kellemes belvárosi városnézésen ismerkedhetnek meg Miskolc látványosságaival.
A verseny idén Ausztráliáról szól. Ennek a távoli, angolul beszélő országnak a kultúrája, történelme, hírességei és különleges állatai adnak hátteret ahhoz, hogy a tanulók beszéljenek, játszanak, használják az angol nyelvet. Lesz a versenyen kreatív történetírás, vidám névadó verseny csakúgy, mint szituációs feladat, ahol a diákok az AC/DC tagjaiként tárgyalhatnak vagy éppen egzotikus állatokra licitálnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek