2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Szüreti nap Kisgyőrben

A két napos Őszi Népművészeti sokadalom fénypontja mindig, immáron harmincegyedszer a Szüreti Nap. Sok vendég, a falu apraja – nagyja énekel, ropja, szórakozik a település egyik hangulatos ünnepén.

A nyolcvan faragott köztéri alkotás olyan milliőt teremt a hangulathoz, hogy szinte nincs vendég akinek mindez ne tetszene.
A kisbíró kihirdette a mulatságot, majd jött Bíró uram és jókedvű verssel invitálta a nagyérdeműt egy kis borocskára, Bíróné asszony pedig pogácsával kínált kicsik és nagyok. Felléptek a szomszéd-és a testvértelepülések táncosai, kórusai, gyermekcsoportjai.
A tánc és mulatság mellett persze komoly dolgok is elhangzottak tegnap.
Jelen volt Tállai András, nemzetgazdasági miniszterhelyettes, a terület országgyűlési képviselője, aki átadta a csodálatos Közösségi színteret, a megszépült Faluházat, és jónéhány felújított utcát, s azt mondta: Olyan gyönyörű ez a kis település, hogy mindig meghatódik az ember, ha itt jár. Úgy érzem, hogy Kékedi László polgármesternek küldetése van, s azt teljesíti is, hiszen a fa szeretetén keresztül őrzi a hagyományokat, és olyan értékmentés kapcsolódik a nevéhez, hogy nem csodálom azt, hogy nincs kihívója az idei önkormányzati választáson sem.
hangulatos színfoltja volt a rendezvénynek a mesterségek bemutatója: gyöngyfűző, kosárfonó, fafaragó, csizmadia, és a települések – Bükkaranyos,Harsány, Hejőbába, Mezőkövesd – bemutatkozása.
A sok nóta, és tánc mellett ne felejtsük el megemlíteni a kiváló borokat, és a kencében sült kitűnő étkeket a rozmaringos báránysültet, és a kapros túrós rétest.

Fotók a galériában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum