2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • U20-as vb: háromgólos magyar vereség Hondurastól
U20-as vb: háromgólos magyar vereség Hondurastól

U20-as vb: háromgólos magyar vereség Hondurastól

U20-as vb: háromgólos magyar vereség HondurastólA magyar válogatott első mérkőzésén meglepetésre sima, 3-0-ás vereséget szenvedett Honduras csapatától a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán vasárnap. Az F csoport nyitányán Egervári Sándor együttese gyengén játszott, s megérdemelten kapott ki az előzetesen gyengébbnek tartott riválistól. F csoport, 1. forduló: Honduras-Magyarország 3-0 (1-0). Alexandria, Alexandria Stadium. Gól: M. Martinez (35., 70.), Peralta (84.). Az ötödik U20-as vb-jén szereplő Honduras története első világbajnoki győzelmét aratta. A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

Magyarország: Gulácsi Péter – Simon Ádám (Takács P., 74.), Szekeres Adrián, Debreceni András, Présinger Ádám – Dudás Ádám (Varga Roland, a szünetben), Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir, Gosztonyi András – Simon András (Futács Márkó, a szünetben), Németh Krisztián

Nagyon idegesen kezdte a mérkőzést Egervári Sándor együttese. A játékba rengeteg hiba csúszott, a passzok rendre rosszak voltak, így leginkább csak erőlködött a csapat, helyzetig alig jutott el. A magyarokkal szemben a hondurasi fiatalok nagyon lendületesen futballoztak, s több komoly lehetőséget kidolgoztak, a 35. percben pedig egy szép átlövésből a vezetést is megszerezték.

A szünetben kettős cserével próbálkozott a szövetségi edző, ám ez sem hozta meg a várt fordulatot, mert a magyar válogatott továbbra is rosszul játszott, a hondurasiak pedig magabiztosan védekeztek, sőt, a félidő közepén Mario Martinez ismét gyönyörű gólt szerzett. A hajrában már a játékosok sem hitték el, hogy van esélyük gólokat szerezni, s néhány perccel a vége előtt kapott újabb gól a mértékét tekintve is súlyossá tette a vereséget.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek