2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Az egészséges nasizás nem lehetetlen

Gyakran előfordul, hogy két étkezés között vagy a következő meeting előtt jól esne pár falat, hogy fenn tudjuk tartani az energiánkat. Sokszor kerülnek elő különféle, szénhidrátoktól túltengő édességek, amelyek helyett létezik egészségesebb alternatíva.

Szükségünk van kisebb étkezésekre

A táplálkozási szokásokkal kapcsolatban rengeteg információ terjeng. Abban nagy az egyetértés, hogy kiegyensúlyozott, változatos étrendre ajánlott törekedni, melynek palettáján a Yolofood étlapján elérhető kiegészítő étkezések is abszolút megférnek. A tízóraiként vagy uzsonnaként emlegethető falatozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a nap folyamán végig meglegyen az a lendület, amely segít sikeresen teljesíteni a teendőinket.

Az egyik legkellemetlenebb érzés és egyben hatalmas hátráltató tényező, ha nem tudunk koncentrálni a munkánkra, mert kopog a szemünk az éhségtől, és már csak az ebéd gondolata jár a fejünkben. Olykor eljutunk addig a pontig, hogy nem bírjuk tovább, és a folyosón található automatából vásárolunk egy darab csokoládét vagy teljes kiőrlésű, értékes gabonákat nem igen látott, cukrokkal felturbózott müzli szeleteket.

Habár ezek a nassolnivalók ideig-óráig megadják azt a löketet, amire vártunk, hosszú távon célravezetőbb olyan élelmiszerek fogyasztását beiktatni, amelyek megfeleltethetők az egészségtudatos étkezés paramétereinek. Preferáljuk azokat a snackeket, amelyek makrotápanyag-egyensúlyukból adódóan támogatják a szervezetünk optimális működését.

A jól bevált ötletek

Némi fantáziával és kreativitással kitűnő tízóraikat és uzsonnákat állíthatunk össze kiegészítő étkezés gyanánt, amelyekért az alakunk és egészségünk is hálás lesz.

Az édesebb ízvilág kedvelői bátran kísérletezhetnek a zab- és rizskása különböző variációival, melyeket díszíthetnek bogyós gyümölcsökkel, kókuszpehellyel vagy például chia maggal. Ugyanebben a kategóriában a zabpalacsinta, valamint az ízlésünkre szabott túrókrémek és joghurtok is rendkívül népszerűek.

Aki inkább a sós fogásokra esküszik, annak érdemes kipróbálnia a krémsajtok ínycsiklandó, zöldfűszeres verzióit teljes kiőrlésű kenyérrel párosítva. Akkor sem lőhetünk mellé, ha esetleg tojássalátát vagy mondjuk céklával megbolondított humuszt választunk a szendvicsek alapjául. Ugyanakkor az imént említett túró körözött formájában is kitűnően megállja a helyét.

Ha nem szeretnél ezzel időt tölteni

Láthatjuk, hogy van élet a finomított szénhidrátokon túl, mindazonáltal azzal szintén tisztában vagyunk, hogy esetenként a főétkezések menedzselése is nehézséget jelent, a plusz nassolnivalók kivitelezése pedig már csak hab a tortán.

Amennyiben úgy véled, hogy nincs időd ezek elkészítésére, viszont szívesen ennél hasonló finomságokat, tanácsos megfontolni az ételrendelés lehetőségét. Számos cég foglalkozik azzal, hogy beemeljenek a kínálatukba kisebb étkezések lefedésére alkalmas, tápláló fogásokat is. Mindenképp járj utána az elérhető szolgáltatásoknak, hogy mindig kiegyensúlyozott lehess!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma van a Véradók Világnapja
Június 14-e a Véradók Világnapja. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen köszönti a véradókat, akik önzetlenségükkel hozzáj…

További cikkek