2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Easttern – Rendőrök fogták be az elszabadult lovakat

A rendőrségre érkezett nem mindennapi bejelentés szerint több mint egy tucat ló tart Bükkszentkereszt irányából Lillafüredre. A nem szokványos, de a közlekedés szempontjából veszélyes helyzetet a helyszínre kiérkező rendőrök gyorsan megoldották.

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsére február 16-án a déli órákban érkezett bejelentés szerint az úton majd húsz ló tart Lillafüred felé. A rendőrök azonnal reagálva a helyszínen lezárták az adott útszakaszt, majd a megriadt állatokat beterelték a kiszáradt Szinva-patak medrébe. Ezen művelet nem volt szokványos rendőri feladat, de a helyzetet meg kellett oldani, hiszen a 18 elszabadult patás ténylegesen veszélyeztette a közlekedés biztonságát. A művelet közben a járőrök felvették a kapcsolatot a ménes tulajdonosával, aki azt tanácsolta, hogy kiérkezésükig a mént szalaggal kordonozzák körbe. A terv bevált, mivel a lovak a sárga színű szalagkordonon belül maradtak. Az időközben kiérkező szakemberek ellátták az állatokat, majd megkezdték az elszállításukat.

A rendőrség által beszerzett adatok szerint, a közel negyven állat még előző nap szabadult el egy ménesgazdaságból. Február 17-én a reggeli órákban még több mint tíz ló kóborolt a Bükk-fennsíkon, amelyek keresése folyamatos, mindaddig, amíg meg nem találják az állatokat.

Az eset kapcsán a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetővel szemben.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény: „Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és n…
Időugrás a patikában
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor négy gyógyszertárnál állapította meg, hogy gyógyszerészi szolgáltatásról szó…
A rendőrség nevében
Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendő…

További cikkek