2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Rozsnyói fiatalok érkeztek Szerencsre

Rozsnyói fiatalok érkeztek Szerencsre

Rozsnyói fiatalok érkeztek SzerencsreA Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködések 2007-2013 Programja támogatásával az „Együtt Egymásért Európában” elnevezésű projekt első magyarországi eseményén április 15-én Szerencsen, ahová a település szlovákiai testvérvárosából érkezett több mint félszáz résztvevő.

A fiatalokat és felnőtteket Rónavölgyi Endréné köszöntötte a városházán, majd  a Bolyai iskolaépületet látogatták meg a vendégek, ahol angol keringőt mutattak be a szerencsi gyerekek Szlovákiából érkezett társaiknak.

A Rákóczi-vár színháztermében játékos helyismereti-helytörténeti vetélkedőn vettek részt a gyerekek. A  szervezők,mozgásos és szórakoztató feladatokkal lepték meg a résztvevőket és a közönséget. A vetélkedő szünetében  reneszánsz táncház várta a rozsnyói és szerencsi gyerekeket.

Délután közös művészeti gála következett, az estét pedig játékos feladatokkal töltötték e a fiatalok mellett a két város pedagógusai is ismerkedtek egymással.

Pénteken a Rákóczi épületet, a wellnessházat és a Világörökségi Kapuzatot tekintik meg a rozsnyói gyerekek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…