2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Új elnök a VOSZ megyei Szervezetének élén

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ma tartotta Miskolcon, idei közgyűlését.

/Dr. Dávid Ferenc VOSZ Főtitkár, Perlusz László ügyvezető igazgató, Szabó János társelnök, Tardos János VOSZ Ellenőrző Bizottság tagja, Török Antal társelnök/

A közgyűlésen jelent volt Dr.Dávid Ferenc VOSZ Főtitkár, Perlusz László ügyvezető igazgató és Tardos János a VOSZ ellenőrző bizottságának tagja. A közgyűlést Szabó János a VOSZ megyei szervezetének társelnöke nyitotta meg, és fölkérte Tardos Jánost, levezető elnöknek.

A meghívóban kiküldött napirendi pontok elfogadása, a 2009-es évi szűkszavú beszámoló után, – amelyet Juhász István a zempléni tagozat vezetője azzal egészített ki, hogy az Ő területükön nagyon hatékonyan működött az elmúlt évben is a szervezet, és negyven olyan rendezvényt, konferenciát szerveztek, amely segítette az ottani vállalkozásokat.

– új elnököt választott a közgyűlés.

Perlusz László ügyvezető igazgató, arról tájékoztatta a megjelent VOSZ tagokat, hogy a korábbi elnököt, és az egyik küldöttet, a VOSZ alapszabálya alapján kizárta a tagjai sorából, így ezzel valamennyi, e szervezetben betöltött tisztségük megszűnt. A VOSZ B.-A.-Z. megyei Szervezetének elnökévé Ádám Imre mérnök- vállalkozót választották, aki a FUVOSZ – Borsod elnöke, és a VOSZ Széchenyi Kártya Iroda Vezetője. Az új elnök „szűzbeszédet” nem tartott ugyan, de azért azt elmondta, hogy van egy 16 pontból álló feladatterve, amit mielőbb szeretne megvalósítani. Ebből fontosnak tartja például a helyben működő vállalkozók, vállalkozások együttműködését, az Európai Uniós pályázatokon való koordinált részvételét, illetve kiemelt figyelmet szeretne fordítani a megyei Prima Primissima színvonalas megrendezésére.

Az új elnökségi tag, pedig Konkoly Eszter mérnök –vállalkozó lett.

A közgyűlés megválasztotta a VOSZ május 13-án tartandó küldött értekezletére azokat az országos küldötteket, akik majd a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei vállalkozókat képviselik. Juhász István a ZRVA igazgatója, Török Antal, és Konkoly Eszter, elnökségi tagok, Szabó János póttag, valamint hivatalból Ádám Imre elnök vehet részt a VOSZ idei küldöttgyűlésén.

A közgyűlés beszámolót hallgatott meg a Széchenyi Kártyával kapcsolatos eredményekről. Országosan 122 ezer kártya van forgalomban, amelyhez 700 milliárd forint hitel kapcsolódik, és megyénkben az elmúlt évben a VOSZ iroda segítségével 230 Széchenyi Kártya igénylés került a bankokhoz így ez a konstrukció közel 1,8 milliárd forintnyi hitellel segítette a kártyatulajdonosok vállalkozását. A számok mögött persze gondok is vannak, hiszen mint azt Elek Andrásné VOSZ tag elmondta,– az Ő vállalkozása kapta meg megyénkben az első Széchenyi Kártyát – sajnos a finanszírozó bankok nehézkes hozzáállása túlbürokratizált, és meglehetősen meg nehezíti a kártya évenkénti megújítását.

A VOSZ Országos Szövetségének vezetése kérte a közgyűlés támogatását abban, hogy ebben az évben legyen megyénkben is újra Príma Díj, amelyet minden megyében megrendeznek, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt két évben már nem volt. A közgyűlés támogatta az elnökség kérését.

Perlusz László ügyvezető igazgató a közgyűlés előtt számot adott a VOSZ Országos Szervezetének elmúlt évi munkájáról is, amelyben azt emelte ki, hogy a szervezet, érdekvédelmi, érdekérvényesítő, érdekképviseleti szerepe mellett a legfontosabb talán az volt, hogy számos olyan kormányzati döntés előkészítését tudták befolyásolni, amely segítette a vállalkozások válságkezelését és pénzügyi stabilizációját.

–obe-

 

Juhász István küldött

Szavazás

Ádám Imre elnök

Konkoly Eszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…