2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Megszépült az óvoda Bükkábrányban

2013. február 6-án kezdődött el a bükkábrányi óvodában. A 18 hónapos projektidőszak során az óvoda szakmai munkájának fejlesztését, továbbképzések és intézményi rendezvények, családi napok, szülői fórumok megvalósítását tette lehetővé az elnyert európai uniós forrás.  

A pályázat célja volt, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a Szülői Közösséggel: ennek érdekében számos szülői fórumot szerveztek, többek között az egészséges táplálkozás, nevelési problémák vagy éppen az anyanyelvi nevelés illetve az iskolai érettség témakörében.
Több szülős munkadélutánt és családi napot is szerveztek az elmúlt másfél évben: többek között játéknapon sportnapon, közös Állatok Világnapi programon, szüreti mulatságon vehettek részt a gyerekek szüleikkel együtt.
Az elnyert európai uniós támogatás jelentős segítséget adott ahhoz, hogy az intézmény szakmai munkája fejlődjön, az óvodapedagógusok több alkalommal, több témában továbbképzéseken vehettek részt, például mérési-értékelési alapismereteket, módszertani ismereteket sajátíthattak el. A nevelőtestület folyamatosan egyeztetett a pályázat megvalósításával kapcsolatos feladatokról.
A pályázat részeként további öt óvodával szakmai együttműködésre is sor került, illetve “Jó gyakorlat” megvételére is lehetősége volt az intézménynek: az arnóti óvoda által kidolgozott “Kooperatív tanulás az óvodában, a tevékenységközpontok rendszerében” projekt módszer átvétele illetve a Helyi Óvodai Nevelési Programba való beépítése is megvalósult az elmúlt időszakban. Emellett a Helyi Óvodai Nevelési Program átdolgozása is megtörtént ebben az évben.
A projekt keretében eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt: udvari játékokat, kültéri hintát, komplett mozgásfejlesztő készletet, mászókát és alagutat, csúszdát, tornapadokat, tornaszőnyegeket, akváriumot, kiállító vitrineket és babaházat is vásároltak az óvoda számára. Ezen kívűl olyan, a mindennapi óvodai munkát segítő eszközök, alapanyagok (többek között zsírkréta, tollak, festékek, papírok, CD és DVD lemezek) is beszerzésre kerültek, amelyeket például a foglalkozásokon vagy a szakmai munkában használnak fel
A projekt megvalósítása 2014. július 30-án fejeződött be. Az „Óvodafejlesztés Bükkábrány Községben” című, pályázat által az önkormányzat 16.873.880 Ft európai uniós támogatást nyert el a projekt megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum