2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Karalábéleves

Karalábéleves

Karalábéleves Hozzávalók:

karalábé
egy ek. olaj
étkezési keményítő
petrezselyem
bors

erőleves
tejföl


Elkészítés

A meghámozott és kis kockákra aprított karalábét az erőlevesben főzzük puhára. Közben az olajjal, a keményítővel és a petrezselyemmel világos rántást készítünk, s azt adjuk a leveshez, egy időben a tejföllel. Jól forraljuk össze, s ha még szükséges, sóval, borssal ízesítjük.

Ha a karalábé még zsenge, akkor a főzésnél jobb megoldás az, ha a karalábét a zsiradékon előbb puhára pároljuk, majd megszórjuk liszttel, vágott petrezselyemmel, végül felöntjük a lével és ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek