2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Karalábéleves

Karalábéleves

Karalábéleves Hozzávalók:

karalábé
egy ek. olaj
étkezési keményítő
petrezselyem
bors

erőleves
tejföl


Elkészítés

A meghámozott és kis kockákra aprított karalábét az erőlevesben főzzük puhára. Közben az olajjal, a keményítővel és a petrezselyemmel világos rántást készítünk, s azt adjuk a leveshez, egy időben a tejföllel. Jól forraljuk össze, s ha még szükséges, sóval, borssal ízesítjük.

Ha a karalábé még zsenge, akkor a főzésnél jobb megoldás az, ha a karalábét a zsiradékon előbb puhára pároljuk, majd megszórjuk liszttel, vágott petrezselyemmel, végül felöntjük a lével és ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek