2024. 05. 12. vasárnap

Pongrác
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF
Három új Vendégváró útikönyv egyszerre

Három új Vendégváró útikönyv egyszerre

Három új Vendégváró útikönyv egyszerreA belföldi turizmus szezonja nem zárul le nyár végén. Ezt bizonyítja, hogy egyszerre három új Vendégváró útikönyv is megjelenik augusztusban. Az ország három érdekes vidékére kalauzolnak el a kötetek, helyenként az országhatáron is átnyúlva.


Nyugaton Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig vezet az egyik útikönyv, a másik az Őrségtől Göcsejig – Dél-Burgenland érintésével – mutatja be a vidéket, a harmadik kötet Észak-Magyarországra, Hollókőre és környékére kalauzolja az utazót. A Vendégváró kötetektől megszokott módon a szakszerű és olvasmányos ismertetőket többszáz kép és tucatnyi térkép színesíti. Külön fejezet ismerteti a régió múltját, nevezetes személyiségeit, évente ismétlődő programjait, praktikus tudnivalóit, és ad tippeket a gyermekekkel kiránduló családoknak, a túrázni, kerékpározni, lovagolni, horgászni szerető utazóknak a tartalmas, aktív pihenéshez.

Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig

A Haydn-év – Joseph Haydn halálának 200. évfordulója – alkalmából rendezett koncertek, kiállítások miatt 2009-ben nagyon sokan látogatnak azokra a helyekre, ahol annak idején a neves zeneszerző is megfordult. Mivel a művész közel három évtizedig az Esterházy hercegek szolgálatában állt, Haydn nyomában járva az Eszterházától Eisenstadton át Fraknóig című útikönyv segítségével az Esterházy-birtokokat is jobban megismerhetjük.
Filip Gabriella, a Well-PRess Kiadó vezető szerkesztője által jegyzett útikönyv sorra veszi a Fertő tó környékén lévő települések, látnivalókat, külön fejezetben vezeti végig az olvasót – és az utazót – Sopron, Kismarton (Eisenstadt) és Nagymarton (Mattersburg) városában és környékén.

Az Őrségtől Göcsejig

Az Őrségtől Göcsejig című kötet elsőként az Őrség kapuja, Szentgotthárd nevezetességeit veszi sorra, majd utazásra invitál az Őrségbe, a Vendvidékre, Göcsejbe, a Rába völgyébe, Hetésbe, a Muravidékére és Dél-Burgenlandba.
Sárközi Judit, a kötet szerkesztője, szerzője a következő szavakkal ajánlja kötetét:
– A könyvben szereplő túrák segítségével ellátogatunk az Őrség nevezetes településire, például a szerekből álló Őriszentpéterre és Szalafőre, ahol a nevezetes pityerszeri skanzen található. Végigjárjuk a Vendvidék csodálatos tájait is, megnézzük a haranglábakat, és felmászunk a három országhatár közös pontján lévő Hármashatárkőhöz, és sorra vesszük a szlovéniai Felsőlendva nevezetességeit. Dél-Burgenland központjában, Németújváron a sasfészekszerű vár vonzza a látogatókat.

Hollókő és a palóc vidék

Az új generációs Vendégváró útikönyvek sorozat harmadik nyárvégi újdonsága, a Hollókő és a palóc vidék című kötet Nógrád megyét a legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai centrumain keresztül mutatja be.
Méhes László vezető szerkesztő, az útikönyvben bemutatja a palóc vidék néprajzi kultúráját, a Cserhát, a Karancs-Medves, az Ipoly-völgy és a Hollókői Tájvédelmi Körzet természeti értékeit. A tájegységeket leíró fejezetek közül az első a Világörökség címet elnyert Hollókőt és környékét járja be. A következő rész Balassagyarmat kiindulóponttal kalauzol el az Ipoly völgyében. A „Cserhát lankáin” járva a mohorai emlékhelyek mellett a Dél-Cserháti Ökológiai Tájközpontot is megismerhetjük. Salgótarjánt és környékét – egészen az ipolytarnóci ősleletegyüttesig – a Várak, kövek című fejezetben mutatja be a szerző.

Nyomtasson magának útikönyvet!

A Well-PRess Kiadó egyedülálló újdonsága, hogy a kötetek már nyomdai megjelenésük előtt kaphatóak e-book formában, vagyis fejezetenként külön letölthetőek PDF-ben. Így mindenki igényeinek és lehetőségeinek megfelelő formában szerezheti be az utazáshoz nélkülözhetetlen útikönyvet. A most megjelenő három kötet fejezeteivel együtt már közel 100 önálló e-book útikönyv tölthető le a www.vendegvaroutikonyvek.hu oldalról.

 

Három új Vendégváró útikönyv egyszerre  Három új Vendégváró útikönyv egyszerre

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …