2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál

Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál „mínusz egyedik” napjára a Tankcsapda

Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál hétfői, „mínusz egyedik” napjára a Tankcsapda frontembere; Lukács László az MTI-nek elmondta, hogy a 20 éves születésnapi megabulival szeretnék megköszönni népes rajongótáboruknak az elmúlt két évtizedet. Magyarország talán legnépszerűbb rockzenekarának koncertjére több tízezer embert várnak. A frontember megerősítette, hogy a debreceni zenekar augusztus 10-én a hang- és látványtechnika terén egyaránt nagyot akar dobni. Kifejtette, hogy a Sziget nagyszínpadának mérete és technikai felszereltsége eleve sokkal komolyabb, mint a magyar átlag, s ezt ki is szeretnék használni.

„A Sziget és a Tankcsapda története szorosan összekapcsolódik abból a szempontból, hogy talán az egyetlen olyan magyar zenekar vagyunk, amely egy év kivételével minden alkalommal fellépett a Sziget fesztiválon, méghozzá mindig a nagyszínpadon. 2004-ben egy sikertelen ejtőernyős ugrás miatt gerinctöréssel feküdtem a kórházban, emiatt nem lehetett akkor Tankcsapda-buli” – emlékezett Lukács László.

Elmondta, hogy lesz kivetítő és izgalmas színpadkép, ami egy ilyen fesztiválon természetes, magyar zenekartól viszont nem megszokott.

Kitért arra, hogy a Szigeten igyekeznek eddigi pályafutásuk teljes spektrumát megmutatni, vagyis minden korszakukból játszanak dalokat. A Tankcsapda elsősorban hangos, zúzós, szókimondó szövegeiről ismert rockzenekar, de visszafogottabb, akusztikus hangszerelésű dalaik is megszólalnak hétfőn.

A Tankcsapda fellépése előtt a Sziget fesztiválon a Skafunderz, a Black Out és a Kowalsky meg a Vega melegít be; a születésnaposok 20.30-kor lépnek a nagyszínpadra.

Az 1989-ben Debrecenben alakult zenekar alapító tagjai közül mára Lukács László maradt. Mellette a szólógitáros Molnár Levente (Cseresznye) és a dobos Fejes Tamás tagja az együttesnek. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003).

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…