2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Grill-tányér

Grill-tányér

Grill-tányérHozzávalók:

A tányéron lévők
sertés tarja,
csirke comb,
padlizsán,
burgonya,
fűszerek,

 

Elkészítés:

Divattá vált nálunk is a grillezés, amelynek az a legnagyobb előnye, hogy a háziasszonyoknak nem kell egész nap a konyhában állniuk, hanem a családdal együtt sütögetve telik az idő.
Az ízletes grill ételeknek egy titka van a jó fűszerezés, pácolás. Ha már korábban is tudjuk, hogy grillezett ételt fogunk fogyasztani hétvégén, akkor jó előre bepácolhatjuk a húsokat, de ha hirtelen döntjük el ezt, akkor a készen kapható villámpácok is kiválóak.

Páclé: A húsokat fekete borssal, mustárral kenem meg mindkét oldalán, amelyeket egy nagy lefedhető üvegtálban sorba rakok. Leöntöm olajjal amibe: babérlevél, egész bors, szegfűbors, borókabogyó, fokhagyma, vöröshagyma karikázva kerül. Három-négy napig hűtőben áll, s süthetjük. Sütés előtt minden zöldséget – padlizsán, gomba, hagyma, patisszon, sárgarépa is megforgatok ebbe a páclében, fenséges zamatot kapnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…