2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Egri húsleves

Egri húsleves

Egri húslevesHozzávalók:

50 dkg húsoscsont
30 dkg sertéshús
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrány
1 csokor petrezselyem
1 szelet kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom

10-15 dkg eperlevél

Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára kerülnek csontok, a pár darabba vágott hús, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fél óráig főzzük lassú forralással. Ezután beletesszük a kockára, karikára vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, és fedő nélkül puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, kivesszük a csontokat és a szelet húsokat és felaprítva visszatesszük a levesbe. Belefőzzük az eperlevelet is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…