2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Egri húsleves

Egri húsleves

Egri húslevesHozzávalók:

50 dkg húsoscsont
30 dkg sertéshús
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrány
1 csokor petrezselyem
1 szelet kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom

10-15 dkg eperlevél

Elkészítés:
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára kerülnek csontok, a pár darabba vágott hús, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk. Hozzáadjuk a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fél óráig főzzük lassú forralással. Ezután beletesszük a kockára, karikára vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, és fedő nélkül puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, kivesszük a csontokat és a szelet húsokat és felaprítva visszatesszük a levesbe. Belefőzzük az eperlevelet is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek