2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
Babgulyás

Babgulyás

BabgulyásHozzávalók:

60 dkg marhahús

30 dkg szárazbab,

vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

olaj,

pirospaprika,

répa,

zeller,

petrezselyemgyökér,

karalábé,

zöldpaprika

paradicsom,

őrölt kömény,

őrölt bors, só, csipet majoranna,

2 babérlevél

 

Elkészítés:

A babot előző este langyos vízbe beáztatjuk. A marhahúst megmossuk, majd kockákra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra

vágjuk. A zöldségeket is kockázzuk, szeleteljük. Felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a babot,

zöldségeket, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, majorannát, összekeverjük és felöntjük vízzel. Felforraljuk és lefedve, lassú tűzön, majdnem teljesen puhára főzzük. Ha túl sűrű lenne, felöntjük még vízzel, ízlés szerint csipetkét rakunk bele. Készre főzzük. Tálaláskor kanálnyi tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek