2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
Babgulyás

Babgulyás

BabgulyásHozzávalók:

60 dkg marhahús

30 dkg szárazbab,

vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

olaj,

pirospaprika,

répa,

zeller,

petrezselyemgyökér,

karalábé,

zöldpaprika

paradicsom,

őrölt kömény,

őrölt bors, só, csipet majoranna,

2 babérlevél

 

Elkészítés:

A babot előző este langyos vízbe beáztatjuk. A marhahúst megmossuk, majd kockákra aprítjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra

vágjuk. A zöldségeket is kockázzuk, szeleteljük. Felforrósított olajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kicsit együtt pirítjuk, beletesszük a babot,

zöldségeket, fokhagymát, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, majorannát, összekeverjük és felöntjük vízzel. Felforraljuk és lefedve, lassú tűzön, majdnem teljesen puhára főzzük. Ha túl sűrű lenne, felöntjük még vízzel, ízlés szerint csipetkét rakunk bele. Készre főzzük. Tálaláskor kanálnyi tejfölt is tehetünk bele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brokkoli krémleves
hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 db krumpli 2 dl tejszín 1 kanál liszt 1 csipet szerecsen dió Elkészítés: Megtisztítom és apróra darabo…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek