2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Tokaji szamorodniban sült fűszeres csirkecomb, csőben sült karifollal

Tokaji szamorodniban sült fűszeres csirkecomb, csőben sült karifollal

Hozzávalók:

8 közepes nagyságú csirkecomb,
4 dkg liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1    mokkáskanál majoránna és törött fekete bors,
1    teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj, késhegynyi őrölt köménymag
2 dl tokaji száraz szamorodni

 

A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben.
Alákarikázom a megtisztított vöröshagymát
Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom.
Aláöntöm a tokaji szamorodnit,
A tepsire alufóliát borítok és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.
Burgonya pürével és csőben sült karfiollal tálalom. A salátáról sem szabad megfeledkezni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek