2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Cseresznyés lepény

Cseresznyés lepény

Cseresznyés lepényHozzávalók:

15 dkg  margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg rétes liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
40 – 50 dkg magozott cseresznye
1 evőkanál kanál rum

Tetejére:
Fahéjas kristálycukor

Elkészítés:

A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk. Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát, beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.

Magozott meggyel, szilvával is készíthetjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek