2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Tarpai őznyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

4 vastagabb pácolt őzhús szelet  (comb)

12 db aszalt szilva

1 dl tejszín

2 dl édes bor

1 evőkanál étkezési keményítő

 

bors

paprika

bazsalikom

olaj

 

pácléhez

1,5 l víz

1 dl ecet

1 kis fej vöröshagyma

2 mogyoróhagyma

2 babérlevél

csipet kakukkfű

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1/2 fej zeller

pár db fenyőmag, összezúzva

6-7 db egész bors

szegfűszeg

citromhéj

 

Elkészítési javaslat:

A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.

A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.

A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.

Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.

 

Páclé készítése:

A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek