2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Parázson sült burgonyához(4fő)

személyenként 2db nagyobb óburgonya

2fej közepes méretű vöröshagyma,

20dkg szárazkolbász

15dkg húsos szalonna,

1 db paradicsom,

 

5-10dkg zöldségek(padlizsán, cukkíni, sárgarépa)ízlés szerint

10dkg csiperke gomba

Fűszerek: majoránna

bazsalikom

tárkony

oreganó,

különféle hús fűszerkeverékek

 

A tejfölös öntethez

25 dkg félzsíros túró

½ liter 20%-os tejföl

1 csokor friss metélőhagyma

őrölt fehérbors

Elkészítési javaslat:

 

A nagyméretű burgonyákat megmossuk, lekeféljük és 3 mm-es távolságban bevágásokkal szeljük, úgy hogy egyben maradjon.

A burgonyánál jóval nagyobb 3xnagyobb fóliába rakjuk a burgonyákat.

Majd a bevágásokat hagymával, szárazkolbásszal, húsos kolozsvári szalonnával, paradicsommal, zöldségekkel(padlizsán, cukkíni, sárgarépa stb. ízlés szerint megrakjuk.

Vaj és sűrű mártások is kerülhetnek bele.

 

A megrakott (töltött) burgonyákat kissé sózzuk, fűszerezzük (mert a különféle hús fűszerekben már van só)ízlés szerint:- majoránnával, bazsalikommal, tárkonnyal, oreganóval különféle fűszerkeverékkel.

Jól becsomagoljuk a fóliába és az izzó parázsba tesszük kb. 15- 20 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy ne égjen meg az oldaluk. A hőtől függően a sütési idő változhat.

(A láng nélkül izzó parázsba helyezzük hogy minden oldalról érje hő, de forgatható legyen. )

 

Az öntethez:

A tehéntúrót, a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt keverjük össze egy tálban, kissé sózzuk, borsozzuk.

A fóliás burgonyákat tányérra helyezzük, késsel megvágjuk keresztben és hosszában is majd a két vége felől megnyomva kinyitjuk, és megöntjük a tejfölös öntettel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek