2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

70 dkg csirkemell

10 dkg húsos szalonna

10 dkg csiperkegomba

1db kisebb cukkini

kevés frissen őrölt feketebors

 

 

Páchoz:

1 kis csokor tárkony

4 ek étolaj

1 mk citromlé

1 ek provance-i fűszerkeverék

 

Díszítéshez:

2 db citrom 4-4 felé vágva

4 db citromfűbóbita

 

Egyéb:

8 db hurkapálca

 

elkészítés

A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, hártyáit leszedjük, kifilézzük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszanti irányban 2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd 2×2 cm-es kockára vágjuk.

 

Pácot készítünk:

A kis csokor tárkonyt nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a 4 ek étolajat, 1 mk kifacsart citromlevet, 1 ek provance-i fűszerkeveréket.

A felkockázott húst egy nylonzacskóba tesszük, ráöntjük a páclevet. A nylonzacskó száját befogva a húsokat jól átforgatjuk a pácban, majd 1 éjszakára a hűtőben hagyjuk.

Másnap grillezés előtt 1db kisebb cukkinit megmosunk, felkockázunk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a húsos szalonnát 2×2-es kockára daraboljuk fel.

 

Majd elkészítjük a nyársakat:

A csirkemellkockákat a páclétől lecsepegtetjük. (Általában grillezéshez nem nagyon használunk olajos pácot, mert a lecsöpögő olaj az izzó parazsat begyújtja.)

A hurkapálcára húzzuk a szalonnakockát, csirkemellkockát, utána a cukkinikockát, majd a gombakockát, és ismételjük újra. (Aki szereti, hagymakarikát is húzhat a szalonnakocka után.)

Forróra melegítjük a grillezőt, megolajozzuk a rostélyát, és rátesszük a nyársakat.

A nyársak tetejére kezdetben 1-2 percig alufóliát teszünk, majd 2-3 percenként megforgatjuk, hogy mindkét oldalról átsüljenek. Akkor jó a nyárs, amikor a húsok kifehérednek.

Ízesítjük, só, bors.

Tálra tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és rizzsel, parázsban sült burgonyával tálaljuk.

Citromnegyedekkel, citromfűbóbitával díszítjük.

Parázson sült töltött burgonyával, rizzsel tálaljuk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek