2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • NYÍRTELEKI BÁRÁNYRAGU (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

NYÍRTELEKI BÁRÁNYRAGU (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók

1 kg báránycomb,

1 evőkanál paradicsomsűrítmény,2 szál petrezselyemgyökér,

2 szál sárgarépa,

10 dkg zellergumó

vagy 2 szál halványítózeller,

2 fej vöröshagyma,

 

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1-1 dl olaj,

1 evőkanál mustár,

1 csokor zöldpetrezselyem,

1 kiskanál kerti kakukkfű,

1-2 babérlevél,

csipetnyi só, bors.

 

Leírás

A húst megtisztítom, kicsontozom és kockára vágom.

Az olajat felforrósítom, megpirítom benne a húst, majd kiveszem, lecsepegtetem..

A visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget, a paradicsomot, végül a finomra vágott petrezselymet, a morzsolt kakukkfüvet és az őrölt borsot.

Ízlés szerint sózom, 1-2 babérlevelet adok hozzá, majd beleteszem a pirított húst. Alaposan összekeverem, és tűzálló tálba öntöm.

Lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben másfél órát sütöm.

Köretnek petrezselymes pirított burgonyát, főtt tésztát vagy rizst adhatunk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…