2024. 10. 12. szombat

Miksa
1 EUR 401 HUF
1 GBP 479 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » NYÍRTELEKI BÁRÁNYRAGU (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

NYÍRTELEKI BÁRÁNYRAGU (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók

1 kg báránycomb,

1 evőkanál paradicsomsűrítmény,2 szál petrezselyemgyökér,

2 szál sárgarépa,

10 dkg zellergumó

vagy 2 szál halványítózeller,

2 fej vöröshagyma,

 

2 gerezd zúzott fokhagyma,

1-1 dl olaj,

1 evőkanál mustár,

1 csokor zöldpetrezselyem,

1 kiskanál kerti kakukkfű,

1-2 babérlevél,

csipetnyi só, bors.

 

Leírás

A húst megtisztítom, kicsontozom és kockára vágom.

Az olajat felforrósítom, megpirítom benne a húst, majd kiveszem, lecsepegtetem..

A visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyökérzöldséget, a paradicsomot, végül a finomra vágott petrezselymet, a morzsolt kakukkfüvet és az őrölt borsot.

Ízlés szerint sózom, 1-2 babérlevelet adok hozzá, majd beleteszem a pirított húst. Alaposan összekeverem, és tűzálló tálba öntöm.

Lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben másfél órát sütöm.

Köretnek petrezselymes pirított burgonyát, főtt tésztát vagy rizst adhatunk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Kemény Lili a 10. Margó-díjas
Nem című regényével Kemény Lili nyerte el idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitóján a…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp