2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Káposztában párolt oldalas (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Káposztában párolt oldalas (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

előkészület: 60 perc sütés: 60 perc

hozzávalók 4 főre

1 kg édes káposzta

80 dkg sertés oldalas

15 dkg sárgarépa

10 dkg petrezselyemgyökér

15 dkg vöröshagyma

 

2 tk őrölt kömény

2 gerezd fokhagyma

2 dl fehérbor

10 dkg főtt császárszalonna

1 csokor petrezselyem

1 ek zsír

1 ek ecet

 

A káposztát, miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk

Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.

A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.

Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).

Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát, a vöröshagymát és a zöldségeket.

Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.

Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk.

30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.

Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjü

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek