2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Túróval töltött csokoládés linzer (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Túróval töltött csokoládés linzer (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Tésztához

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

20 dkg vaj

reszelt citromhéj

2 tojás sárgája

 

 

Krémhez

35 dkg tehéntúró

10 dkg porcukor

3 tojás sárgája

15 dkg vaj

maréknyi mazsola

reszelt citromhéj

1cs. vaníliás cukor

 

Bevonáshoz

10 dkg csokoládé

 

 

elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.

A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert  vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.

A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.

(A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)

180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.

1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Tejszínhabbal díszíthetjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek