2023. 04. 1. szombat

Hugó
1 EUR 380 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Sonkás fánk áfonyás tormahabbal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Fánkhoz:

30 dkg főtt burgonya

30 dkg liszt

4 dl tej

1db tojás

2 dkg élesztő

3 dl olaj

 

 

Töltelékhez:

2-3 ek tejföl

20 dkg füstölt sonka

 

 

Áfonyás tormahabhoz:

2 ek frissen reszelt torma

2 ek áfonyalekvár

2 ek tejszín

 

elkészítés

A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással.

Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.

Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.

Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.

Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, kiszúrjuk.

Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.

Az áfonyás tormahabhoz az áfonyalekvárt összekeverjük a tormával, valamint a tejszínnel, és habverővel felverjük, a sonkás fánkok mellé kínáljuk.

 

Receptünk a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk.

A recept megjelent a „Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv ” 8. oldalán.

Recept fotó: Hajdrák Tímea

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…
Bényei szelet
Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 17 dkg cukor 8 dkg vaj, vagy zsír 2 kk kakaó 2 késhegynyi szalalkáli Közé: babapiskóta, vagy …

További cikkek