2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Sonkás fánk áfonyás tormahabbal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

Fánkhoz:

30 dkg főtt burgonya

30 dkg liszt

4 dl tej

1db tojás

2 dkg élesztő

3 dl olaj

 

 

Töltelékhez:

2-3 ek tejföl

20 dkg füstölt sonka

 

 

Áfonyás tormahabhoz:

2 ek frissen reszelt torma

2 ek áfonyalekvár

2 ek tejszín

 

elkészítés

A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással.

Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.

Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.

Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.

Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, kiszúrjuk.

Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.

Az áfonyás tormahabhoz az áfonyalekvárt összekeverjük a tormával, valamint a tejszínnel, és habverővel felverjük, a sonkás fánkok mellé kínáljuk.

 

Receptünk a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk.

A recept megjelent a “Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv ” 8. oldalán.

Recept fotó: Hajdrák Tímea

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin   • 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum