2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással

hozzávalók 4 főre

8 szelet lángolt, kötözött karaj

 

A csípős páchoz:

1 mk currypor

1 mk csilipor

1 mk őrölt fahéj

1 mk Dijoni mustár

1 mk almaecet

1 evőkanál étolaj

1 kk fekete kardamom

A körethez:

3-4 db hámozott burgonya

1 db piros Kaliforniai paprika

1 db fehér paprika

1 db zöld paprika

1 fej saláta

2 ek étolaj

2 szál rozmaringág

A gyümölcsmártáshoz:

1db banán

15 dkg ananász leve nélkül (konzerv is lehet)

1dl mangócsatni

0,5 dl mexikói salsa mártás

elkészítés

A páchoz valókat egy keverőedényben összekeverjük. (A kardamomot összetörjük, úgy tesszük a pácba.)

A füstölt, lángolt karajszeleteket a pácban megforgatjuk. (A húst nem sózzuk, mivel a magyarországi gyártók készítményei sózottak.) Kb. fél órát állni hagyjuk a pácban.

Majd a hússzeletek mindkét oldalát grillezzük (összesen kb 5-8 perc alatt). A húsokat kb. 5 percre félretesszük, letakarjuk, így az ízek még jobban összeérnek.

A körethez a meghámozott burgonyát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk, utána kettévágjuk. Étolajjal megkenjük a vágott felületüket. Megszórjuk sóval és az apróra vágott rozmaringgal. Grillrácson megsütjük.

Salátalevelekkel, karikára vágott sárga, zöld, és piros paprikával tálaljuk.

A gyümölcsöntethez a banánt pépesre törjük, az ananászt apróra vágjuk. Összekeverjük a mangócsatnival és a mexikói salsa mártással.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek