2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Lencse leves

Lencse leves

Lencse levesHozzávalók:
50 dkg lencse
25 dkg kolbász
50 dkg fültölt oldalas
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
a rántáshoz: olaj, liszt
só, ecet, pici cukor, pirospaprika, tejföl

 

Elkészítés:
A lencsét átöblítjük, és két liter hideg, sós vízben feltesszük főni és beletesszük a füstölt húst  de a sózással ilyenkor vigyázzunk. Beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és a lencsét puhára főzzük. A vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, és zsemleszínűre pirítjuk. Levéve a tűzről belekeverjük a pirospaprikát,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek