2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Főételek
  • »
  • Fűszeres pulykamellszeletek túrórudacskákkal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Fűszeres pulykamellszeletek túrórudacskákkal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott pulykamell (4-6 szelet)

újhagymazöld (szárított hagymazöld)

1 cs Provence-i fűszerkeverék

10 dkg liszt

bors

 

1-1dl szőlőmagolaj

A sült túrórudacskákhoz:

25 dkg túró (félzsíros)

10 dkg vaj

3 tojás

10 dkg liszt

10 dkg zsemlemorzsa

1dl szőlőmagolaj

petrezselyem

késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling

A vörösboros szedermártáshoz:

30 dkg feketeszeder

3 ek cukor

reszelt narancshéj

őrölt fahéj

1 dl vörösbor

 

elkészítés

A pulykamelleket sütést megelőző este megmossuk, leszárogatjuk, 4-6 szeletre vágjuk, és bepácoljuk az alábbiak szerint: sózzuk, borsozzuk, majd az újhagyma zöldjével és a Provence-i fűszerkeverékkel elkevert szőlőmagolajba tesszük. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük.

A pulykamell-szeleteket először lisztben megmártjuk, ezután kb. 180 fokra felhevített szőlőmagolajba tesszük, és 6-8 perc alatt, szép aranysárgára sütjük. (Figyeljünk arra, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai (így kevésbé szárad, s megőrzi ízeit), ezért a szeletek sütésénél először az egyik oldalt sütjük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is ugyanezt tesszük. A védőréteg kialakulását lassítja, ha a hús felülete vizes, ezért a korábbi besózás, vagy a pácolás nyomait a sütés előtt letöröljük.) A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, vagy papírtörlővel leitatjuk róla.

 

Sült túrórudacskák készítése:

A túrót, vajat, lisztet, hagymát, 2db tojást, és a sót összedolgozzuk, lisztezett deszkán, hüvelyknyi kolbászkákat formálunk belőle. 1db tojást felverünk.

A rudacskákat a felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban pirosra kisütjük.

 

Vörösboros szedermártás készítése:

A szedret megmossuk, és a cukorral egy edénybe tesszük, felöntjük a vörösborral.

A reszelt narancshéjjal és őrölt fahéjjal ízesítve felforraljuk. A szedermártást az étel mellé kínáljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek